Beneficiile utilizării serviciului de online banking printr-o conexiune sigură la internet

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 08:30 11504 citiri
Poți achita facturile rapid, de acasă sau de unde te găsești, fără să fie nevoie să te deplasezi până la bancă sau bancomat FOTO Pixabay.com

Este adevărat că te-ai cam săturat să mergi la bancă când vrei să verifici câți bani mai ai în cont, mai ales că în timpul pandemiei ai început să plătești mai des prin intermediul cardului, şi ai nevoie de o evidenţă constantă.

Îţi doreşti să ai curajul să folosești aplicația de online banking, având în vedere că ai prieteni și rude care utilizează aplicația cu încredere si nu ai auzit ca unul dintre ei sa aibă nemulțumiri.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi cum funcționează online banking-ul și care sunt avantajele folosirii aplicației pe telefonul mobil sau tabletă.

Potrivit specialiștilor financiari, online banking-ul este cel mai simplu, util și sigur instrument pentru monitorizarea cheltuielilor, pentru transferul de bani şi administrarea bugetului.

Cu ajutorul aplicaţiei poți verifica activitatea contului din orice loc și în orice moment, dar, pentru aceasta, este adevărat, ai nevoie de o conexiune sigură de internet, de o conexiune wifi sigură.

Motiv pentru care trebuie să oferi o atenție sporită conexiunilor la internet pe care le faci când ești plecat de acasă. Este valabil pentru orice activitate pe care o desfășori pe telefonul mobil, tabletă, laptop unde ai nevoie de internet.

Așa încât, cu o conexiune sigură la internet (cel mai bine folosești datele mobile ale reţelei unde eşti abonat) poți face depuneri, îți poți verifica soldul contului, poți constitui și lichida depozite, poți beneficia de un control financiar eficient, într-o manieră simplă și rapidă.

Ai acces la cont 24 din 24 timp de 7 zile

Acest lucru este un mare avantaj în zilele noastre, când parcă timpul nu este suficient pentru tot ceea ce ai de făcut într-o zi. Prin intermediul acestui instrument instalat pe telefon, economisești timp, bani şi te poți concentra pe activitățile zilnice fără să fie nevoie să mergi de fiecare dată la bancă.

Poți plăti facturile online

Prin intermediul serviciului de online banking poți achita facturile rapid, de acasă sau de unde te găsești fără să fie nevoie să te deplasezi până la bancă sau bancomat. Acest serviciu a început să fie util și pentru plata taxelor și impozitelor la stat.

Costuri mici sau aproape ca inexistente

Serviciul de online banking are, de obicei, comision zero sau cu până la 50% reducere față de operațiunile efectuate în sucursale. Aceste servicii sunt oferite gratuit în pachetele de cont curent sau contra unui comision lunar foarte mic.

Transfer de bani aproape instant

Majoritatea tranzacțiilor făcute prin online banking sunt realizate aproape instant. În ziua de astăzi, gratie tehnologiei, poți beneficia de servicii premium pentru diferite tipuri de tranzacții fără să fie nevoie să te deplasezi la bancă.

Urmărirea permanentă a tranzacțiilor

Serviciul de online banking îți permite să accesezi istoricul contului tău și al tranzacțiilor pe care le-ai operat de-a lungul timpului, cu doar câteva click-uri. Eșți la curent cu tot ce se întâmplă în conturile tale (dacă ai mai multe).

Siguranță online asigurată de bănci

Toate băncile care pun la dispoziție un astfel de serviciu și-au luat măsuri sporite de siguranță online, prin crearea unor coduri unice de acces, prin criptarea datelor, deconectarea sau blocarea automată a datelor de acces.

CEC Bank te învăță să fii responsabil cu banii tai!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News