Cel mai des intalnita confuzie pe care o fac romanii cand isi asigura locuinta

Joi, 25 Februarie 2021, ora 08:30
Cel mai des intalnita confuzie pe care o fac romanii cand isi asigura locuinta
Foto: Pixabay.com

Multi romani cred, in mod gresit, ca atunci cand isi fac o asigurare pentru casa, tot ce este in respectiva casa este asigurat.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, la ce sa fii atent cand iti asiguri casa.

Din pacate, nu este chiar asa. Dupa cum ne spunea un asigurator cu ceva timp in urma, in momentul in care iti asiguri casa sau locuinta, cum vreti sa o denumiti, iti asiguri doar peretii acesteia. Si cam atat!

Multi romani cred ca o astfel de asigurare acopera si bunurile din locuinta. NU! Nici pe departe nu poate fi vorba de asa ceva. Daca vreti asa ceva, la asigurarea locuintei, puteti adauga o optiune de asigurare a bunurilor din casa: electonice, electrocasnice, sau chiar mobila in caz de incendiu sau altele.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In general, asigurarea bunurilor din casa este fie un serviciu optional la asigurarea casei, fie o asigurare de sine statatoare cum se gaseste la unele firme de asigurare. Dar si acolo trebuie sa fiti atenti impotriva a ce va asigurati pentru ca s-ar putea sa o faceti degeaba.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

CITESTE SI:

Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atenti

Cele mai bune dobanzi la depozite in februarie

De ce au scazut dobanzile la depozite?

De ce sa nu te grabesti acum sa iei un credit

 Articol citit de 38842 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  alphpha
  25.02.2021, 08:58
  Păi
  multe "asigurări" se fac degeaba pentru "beneficiar" și sunt, de fapt, un bacșiș legal pentru firme, in spatele cărora se ascund, probabil, politicienii care au votat legile. In general casa se asigură pentru inundații, cutremure, alunecări de teren. Pentru alte "asigurări" trebuie să plătești in plus. Dar dacă stau la etajul 5, in Baia Mare, de exemplu, unde nu sunt cutremure, alunecare de teren n-are cum fi iar inundație numai dacă vine potopul lui Noe, care e sensul asigurării obligatorie decat acela de a aduce profit firmei de asigurări ? N-ar fi mai corect să se poată asigura locuința pentru o sumă oarecare, indiferent de ce anume se intamplă ?
  RN
  25.02.2021, 12:42
  Alea obligatorii sînt la fel cu CASS
  Plătești CASS chiar dacă nu pui piciorul intr-un spital de stat vreodată fiindcă așa a decis parlamentul / guvernul.
  Așa și cu asigurările obligatorii.
  Ola22
  25.02.2021, 10:38
  sunt firme serioase si sunt si tepari
  Nu fac reclama eu mi-am asigurat locuinta la Omniasig am platit putin sub 400 lei. Am locuinta aisgurata, am bunurile asigurate, am acoperite daune fata de terti pana la 1000 euro si am instalator inclus. Doar ca si o paranteza, am folosit deja instalatorul de 2 ori, cred ca, costul reparatiilor totale a depasit cu mult valoarea pe care am platit-o pe asigurare in 2021. Eu nu am incredere decat in firme mari /seriosase de asigurari Allianz, ING, Omniasig la care trebuie sa platesti pret corect. Mocangeala sunt firmele care te ajuta sa "intrii in legalitate" pentru putini bani dar nu iti acopera absolut nimic! Stati deoparte de EuroIns!!! sunt cei mai mare tepari care pot exista in Romania!!!
  ovid
  25.02.2021, 10:23
  asigurarile sunt texte scrise cu mult talc
  cand ajungi efectiv sa ai nevoie de ele vei constata ca ce credeai tu ca asigura este foarte diferit de ce asigura cu adevarat.