De ce nu trebuie sa te grabesti daca vrei sa cumperi o casa anul acesta?

Luni, 29 Martie 2021, ora 10:15
De ce nu trebuie sa te grabesti daca vrei sa cumperi o casa anul acesta?
Foto: Pixabay.com

In cazul in care esti hotarat sa iti cumperi o casa, anul acesta, sfatul meu este sa nu sari cu capul inainte de pe acum pentru ca poti gasi ceva oferte mai bune daca ai nitica rabdare.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cand e bine sa iti achizitionezi o locuinta.

In primul rand, "Noua casa" are mai putini bani decat anul trecut, deci creditarea pe partea aceasta nu va mai fi asa de generoasa. In al doilea rand, peste tot se anunta ca se scumpesc casele, dar fiind an de criza (de abia acesta, nu cel de anul trecut), preturile vor scadea pentru ca nu va mai fi asa mare cerere.

Daca nu este cerere, preturile vor incepe sa mearga in jos pentru ca dezvoltatorii vor sa vanda apartamentele. De asemenea, si bancile vor mai scadea dobanzile pentru ca semnalul a fost deja dat de BNR.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Legat din nou de anul de criza, asteapta sa vezi si ce se intampla cu compania pentru care lucrezi, sa nu risti sa iei creditul si apoi sa te vezi in imposibilitatea de a achita ratele.

Mai mult, in prezent sunt multe proiecte imobiliare in dezvoltare, asteapta ca acestea sa fie terminate pana sa iei creditul si de abia apoi incepe sa cauti. Rabdarea de care dai dovada iti va fi rasplatita proportional.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.


CITESTE SI:

Cardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumea

Ce bunuri nu pot fi executate silit

Creditul de pandemie - banca nici nu trebuie sa te vada la fata

Cum trimiti bani rudelor si prietenilor de la ATM

 Articol citit de 28791 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  darnic00
  29.03.2021, 11:20
  Probabil ca autorul articolului
  vrea sa cumpere chiar el o casa anul acesta, si ca sa mai tempereze Concurenta, recomanda sa nu cumparam locuinte acum, ci la anul. Poate, da, dar mai sigur nu. Pentru ca la anul, foarte probabil Economia va functiona bine, spre bine deja, anul acesta fiind cam sigure semnale ca Economia va reporni, si atunci, odata cu repornirea si refunctionarea Economiei, oamenii, muncind, vor avea mai multi bani. Da, anul trecut in "Prima Casa" s-au alocat 2 miliarde, acum numai 1,5 miliarde, bani mai putini. Dar la anul nu stim cat se va aloca. Dar daca se vor aloca 2,5 miliarde, poate chiar 3 miliarde, in ideea ca Economia functionand, va avea si Guvernul mai multi bani, atunci oare preturile locuintelor vor scadea? Eu stiu ca nu, mai ales ca in cazul in care Economia isi va reveni, se vor crea noi locuri de munca, oraele vor avea nevoie de mai multi muncitori, locuintele vor deveni mai cautate, mai vandabile, banii de care va dispune populatia, muncind, vor fi mai multi, si in situatiile astea, preturile locuintelor vor creste SIGUR! In special in sectorul locuintelor noi. Dar, cresterea preturilor locuintelor noi, vor trage dupa ele, ca un magnet si preturile locuintelor vechi, deci vreti casa, aveti banii, macar avansul necesar, cumparati acum, ca un Contract semnat acum pe sa zicem 50 de mii de euro, te asigura de o locuinta platita la 50 de mi de euro, pe cand asteptand "ieftinirea" de la anul, casa aia de 50 de mii acum, s-ar putea sa fie la anul 55 de mii, sau poate chiar 60 de mii de euro. Un lucru sa fie clar, cei care vreti sa cumparati locuinta. La fel cum in Romania cam toate preturile au sarit la nivelul Europei, la alimente, la bunuri casnice, la servicii, mai putin chirii si locuinte, sa stiti ca si la chirii si locuinte preturile se vor alinia la cele europene, adica vor creste, asta sigur. Cu banii sau fara banii "Primei Case". Ca nimeni nu ti-a dat tie bani pentru "prima franzela de 1 euro", si franzela aia care in urma cu 5 ani costa la noi 20 de centi, hai fie 25 de centi, acum costa 1 euro, ca in Europa. Ei, asa va fi si cu locuintele.