Wall Street a inregistrat cea mai mare scadere saptamanala de dupa criza din 2008

Sambata, 29 Februarie 2020, ora 07:442811 citiri
Wall Street a inregistrat cea mai mare scadere saptamanala de dupa criza din 2008
Foto: Arhiva Pixabay

Indicii bursieri de pe Wall Street au continuat sa scada vineri, iar pe ansamblul acestei saptamani au inregistrat cea mai mare scadere de dupa criza financiara globala din 2008, din cauza ingrijorarilor investitorilor legate de impactul epidemiei provocate de coronavirus asupra economiei.

Indicele Dow Jones a scazut vineri cu 350 de puncte, respectiv cu peste 1%, dar pe parcursul sedintei declinul a fost de peste 1.000 de puncte. Indicele SP 500 a coborat cu 0,8%, in timp ce Nasdaq composite a inchis in stagnare. Cei trei indici si-au redus scaderea in ultimele minute ale sedintei de tranzactionare.

Pe ansamblul saptamanii, indicele Dow a coborat cu peste 12%, cel mai mare declin saptamanal consemnat dupa 2008. Calculata in puncte, scaderea indicelui Dow Jones a fost de peste 3.500 de puncte. De asemenea, indicele a incheiat saptamana in corectie, in scadere cu 14,1% de la un nivel record atins pe 12 februarie.

Indicele SP 500 a pierdut 11,5% in aceasta saptamana, inregistrand cea mai slaba performanta de dupa criza financiara globala.

Declinul indicilor a fost atenuat spre sfarsitul tranzactiilor de angajamentul facut de presedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, potrivit caruia banca centrala va "lua masurile corespunzatoare" pentru a sustine economia pe fondul epidemiei de coronavirus.