Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vom putea primi bonurile de masa pe ... card

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 07:43
5796 citiri
Vom putea primi bonurile de masa pe ... card
Foto: Sodexo.com

Guvernul a adoptat miercuri o hotarare care prevede ca angajatorii vor avea posibilitatea sa acorde salariatilor bonuri de masa si in format electronic, pe un suport care seamana cu un card bancar.

Hotararea adoptata introduce noi norme de aplicare a legii tichetelor de masa, permitand angajatorilor sa opteze pentru acordarea sub forma unui "portofel electronic", informeaza Biroul de Presa al Guvernului intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit hotararii de guvern emise miercuri, angajatorii vor stabili impreuna cu reprezentantii sindicatelor sau ai salariatilor, prin contractele colective de munca, clauze privind acordarea tichetelor de masa, precum si forma suportului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie.

In cazul acordarii tichetelor de masa in format electronic, angajatorii vor alimenta "portofelul electronic" cu valoarea nominala aferenta tichetelor de masa. Acest lucru nu inseamna ca angajatii vor putea retrage banii.

La fel ca in cazul actualelor bonuri de masa de hartie, cele electronice vor putea fi folosite doar pentru a cumpara produse alimentare.

Guvernul a mai decis si sa elimine din lege prevederea care limita utilizarea a maximum doua tichete de masa/zi.

Un alt element de noutate consta in noi reglementari pentru angajatii care lucreaza in ture. Astfel, in cazul in care un angajat lucreaza in ture si timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numarul de tichete de masa (indiferent de suportul pe care sunt emise, hartie sau electronic) la care are dreptul pe luna se calculeaza adunand numarul de ore lucrate si impartind aceasta suma la 8.

Grupul Cheque Dejeuner isi schimba numele

Ideea cardului pentru tichete de masa nu este noua. Legea nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa introduce posibilitatea ca angajatorii sa acorde salariatilor tichete de masa si in format electronic, nu doar pe suport hartie. Miercuri Guvernul a stabilit normele pentru ca aceasta lege sa poata fi aplicata.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#tichete masa format electronic, #bonuri masa card , #card