Victor Ponta: Fondul Suveran e metoda TelDrum extinsa la nivel national. Nu le mai e frica deloc

Vineri, 22 Martie 2019, ora 17:58
6089 citiri
Victor Ponta: Fondul Suveran e metoda TelDrum extinsa la nivel national. Nu le mai e frica deloc
Foto: captura YouTube/Darius Valcov

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca Fondul Suveran e metoda TelDrum extinsa la nivel national.

In plus, fostul premier sustine ca cele 28 de companii care ar urma sa faca parte din Fond sunt subevaluate, iar premierul Viorica Dancila si ministrul Eugen Teodorovici "vor avea de facut o suta de ani de inchisoare" pentru semnarea documentelor referitoare la Fondul Suveran.

"Fondul Suveran - aici e metoda TelDrum. Firma TelDrum a fost proprietatea Consiliului Judetean Teleorman si a devenit proprietatea domnului Dragnea. E metoda TelDrum extinsa la nivel national. A fost scoasa din insolventa, a devenit cea mai profitabila", a spus, vineri, la Timisoara, Victor Ponta.

Potrivit liderului Pro Romania, cele 28 de companii de stat au fost subevaluate si vor fi puse intr-un fond privat. El a prezentat mecanismul de functionare.

"Toate companiile, 28 de companii care inca au actionari statul Roman si care valoreaza conform unei prime estimari in jur de 20 de miliarde de euro, au fost evaluate la 2 miliarde. 10 miliarde de lei, 2 miliarde si un pic de euro.

Sunt puse intr-un fond privat care are drepturile prevazute in felul urmator: sa vanda actiuni si active fara niciun fel de respectare a unor porceduri transparente, fara niciun fel de control din partea Guvernului. Deci metoda TelDrum. Privatizam, dar privatizam la cine vrem noi si pe a zecea parte din pret.

Evident ca o hotie atat de mare are si obstacole. Primul obstacol e ca pana si Curtea Constitutionala, atat de prietenoasa cu domnul Dragnea, a zis ca e neconstitutional. S-a dat o ordonanta, desi legea a fost declarata neconstitutionala, ordonata e tot lege. Acum urmeaza sa dea o ordonanta care modifica ordonanta 100 pentru ca Toader Tudorel, om hatru si abil, le tot da o mie de observatii ca nu vrea sa semneze", a declarat Ponta.

Care e mecanismul

Victor Ponta mai spune ca cei care vor semna sunt premierul Viorica Dancila si ministrul Finanelor Publice, Eugen Teodorovici, si ca "la un moment dat vor avea de facut 100 de ani de inchisoare". Ponta mai spune ca printre companiile vizate se numara si Aeroportul Timisoara.

"Domnul Dragnea si domnul Valcov nu semneaza nimic, i-au gasit pe doamna Dancila si pe domnul Teodorovici si cum a trecut TelDrum de la poporul din Teleorman la unul singur asa vor trece si companii. Inclusiv Aeroportul din Timisoara este trecut in Fondul Jafului Suveran. O sa aflati din presa de specialiate ca Fondul Suveran a vandut actiunile de la Aeroportul Timisoara pentru ca nu au nicio obligatie sa faca o procedura transparenta. Asa ramanem fara ultimele 28 de vaci sanatoase cu lapte din Romania", a spus Ponta.

Fostul premier a mai spus ca, in data de 18 martie, ministrul Teodorovici a aprobat mandatarea reprezentantilor statului in companii, misiunea acestora fiind aceea de a repartiza aproape intreg profitul prin dividende.

"Am primit chiar astazi, tocmai s-a aprobat pe 18 martie, domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, mandatarea reprezentantilor statului in Adunarea Generala, Consiliul de Administratie in societati nationale, companii nationale, societati cu capital intergral sau partial de stat si Regii Autonome in vederea luarilor masurilor ce se impun in vedere repartizarii unei cote de minim 90% din profitul realizat in 2018 sub forma de dividende.

E ultimul lapte pe care il mai storc din companii, dupa care vor spune ca 'uite, companiile astea sunt vai de mama lor, nu au bani de investitii, nu au bani de nimic, hai sa le dam la cineva'. Tocmai le-au luat si ce bani mai aveau prin conturi. La TelDrum a fost la fel, au zis 'saracul TelDrum, hai sa il vindem'. Nu e mare inginerie, nu le mai e frica deloc si acum toti hotii sunt victime", a spus Ponta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, sustinea, in 10 martie, referitor la Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii, ca nu este afectat deficitul bugetar, nu sunt afectate plafoanele si ca "tot acest mecanism economico-financiar a fost luat in calcul atunci cand s-a construit bugetul".

El afirma si ca Victor Ponta, care anunta ca va face plangere penala pe tema acestui Fond, este un "denuntator de profesie".

Citeste mai multe despre:

Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#Ponta Fondul Suveran Tel Drum, #Ponta Dragnea Fondul Suveran , #fonduri investitii