Trebuie sa inlocuim toata infrastructura de pe fata planetei - raport

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 22:35
3322 citiri
Trebuie sa inlocuim toata infrastructura de pe fata planetei - raport

Dezvoltarea economica a lumii vine cu o provocare uriasa - inlocuirea intregii infrastructuri de pe fata Pamantului.

Firma de consultanta McKinsey & Co. este de parere ca e nevoie de sume masive de capital pentru a mentine ritmul dezvoltarii globale, iar firme private precum Morgan Stanley si BlackRock isi propun sa stranga banii necesari acestei operatiuni de la investitorii dornici de un profit bunicel si sigur, scrie CNBC.

"In esenta, trebuie sa inlocuim toata infrastructura de pe fata planetei. Este o cantitate enorma", a explicat Robert Palter, co-lider al diviziei de infrastructura globala la McKinsey, la summitul Investitorilor in Infrastructura din New York.

McKinsey estimeaza ca este nevoie de investitii in infrastructura in valoare de 57 de trilioane de dolari pana in 2030, pentru a sustine asteptarile privind cresterea economica. Banii ar insemna in special sosele si proiecte de producere de electricitate si de aductiune de apa.

Palter spune ca SUA incepe sa aprecieze investitiile private pentru suplimentarea cheltuielilor guvernamentale cu infrastructura. "Suntem in primele etape ale unei noi piete in infrastructura", sustine acesta.

In acelasi timp, Palter avertizeaza ca parteneriatele public-privat nu sunt un "panaceu" pentru problemele de finantare.

Reprezentantul Deloitte, Jason Clatworthy, a aratat ca fondurile de investitii s-au reorientat catre activele "sigure" in infrastructura.

Majoritatea investitorilor prezenti la conferinta, printre care fondul de pensii canadian "Caisse de depot et placement du Quebec" si Future Fund din Australia, au aratat ca sunt deja multumiti de profitul facut in urma investitiilor in infrastructura.

Cel putin unul dintre cei care s-a aflat la conferinta pentru a convinge investitorii sa se uite spre infrastructura a aratat ca un profit bun in acest domeniu este intre 12 si 15%.

A.I.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#investitii infrastructura, #tendinta investitii infrastructura , #fonduri investitii
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Noi nu avem probleme mari sa inlocuim infrastructura..
Poza Campeono
Campeono
rank 5
schmit@...amigo avem ce inlocui...ceva esential...