Tot ce trebuie să ştii despre creditul de nevoi personale

Advertorial
Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 18:18
7203 citiri
Tot ce trebuie să ştii despre creditul de nevoi personale
credit FOTO: sortter.com

Înainte de a aplica pentru un credit este foarte important să te informezi cu privire la tot ce presupune o astfel de decizie. Pentru a-ţi uşura căutările, ne-am propus să îţi oferim răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări legate de împrumuturile de nevoi personale.

Condiţiile băncilor – accesibile sau prea severe?

Un credit de nevoi personale, fără ipotecă, îţi poate asigura o finanţare de maximum 20 – 25.000 de euro (sau echivalentul în lei), în funcţie de banca pentru care optezi. Rambursarea împrumutului nu va depăşi o perioadă de 5 ani. Avantajul este acela că poţi folosi banii obţinuţi astfel după bunul tău plac, neexistând nicio restricţie în acest sens.

Faţă de anii anteriori, condiţiile de creditare au devenit mai relaxate. Creditorii pun accent pe existenţa unui venit cu caracter stabil şi solicită o vechime la actualul loc de muncă de cel puţin 3 luni, în paralel cu o vechime totală în muncă de minimum 1 an. De asemenea, pentru obţinerea unui credit de nevoi personale este necesar să ai încheiat un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Un comportament de bun platnic, fără restanţe sau întârzieri, reprezintă o „bilă albă”.

Criteriile de vârstă diferă de la bancă la bancă. În general, trebuie să fii major, iar la finele perioadei de creditare să nu depăşeşti vârsta legală de pensionare, în cazul în care obţii venituri din salarii. Dacă încasezi pensii, vârsta maximă poate ajunge până la 70 de ani.

Cât trebuie să aştepţi pentru aprobarea creditului

Depinde de banca pe care o alegi. În unele cazuri, poţi primi „undă verde” în 2-3 zile, în altele, totul se poate finaliza cu succes în până la 30 de minute. În paralel, ai la dispoziţie varianta creditului online. În funcţie de bancă, poţi primi aprobarea în câteva minute. Procesul poate dura mai mult dacă, de exemplu, mai sunt necesare diverse acte legate de situaţia ta financiară, respectiv de veniturile încasate sau de vechimea în muncă.

Alte bănci îţi pot oferi o pre-aprobare în cel mult 30 de minute, urmând ca semnarea contractului să se facă rapid, în cea mai apropiată sucursală.

În cât timp primeşti banii

La fel ca în cazul aprobării creditului, şi termenul în care ai banii în cont diferă în funcţie de bancă. Mai precis, poţi intra în posesia banilor în câteva minute sau în câteva ore. Însă, pot exista şi excepţii. De exemplu, în cazul unui împrumut aprobat vineri, spre finalul programului, poţi obţine banii abia luni.

Care sunt veniturile luate în calcul

Există o gamă largă de venituri acceptate de bănci. Pe listă se află, printre altele, veniturile din salarii şi pensii, cele din chirii, dividende sau activităţi independente.

Dacă te întrebi cât trebuie să câştigi pentru a putea fi eligibil pentru un credit de nevoi personale, află că majoritatea băncilor nu stabilesc o valoare minimă, deşi este indicat să încasezi cel puţin salariul minim pe economie. De altfel, dacă doreşti să obţii un credit mai mare, băncile acceptă, după caz, 2-3 co-debitori.

Probleme mari dacă nu-ţi plăteşti ratele la timp

În situaţia în care ai probleme la plata ratelor lunare, rişti să ajungi în evidenţele Biroului de Credit. Banca va încerca să recupereze creanţele, astfel că te poţi trezi în nefericita situaţie de a fi executat silit. Probleme pot să apară şi în momentul în care vei încerca, de exemplu, să contractezi alt împrumut, indiferent de tipul acestuia, verificările fiind mult mai riguroase şi condiţiile mai puţin avantajoase.

Lista actelor necesare pentru accesarea creditului

Lista este foarte scurtă. În cazul în care veniturile tale sunt raportate la ANAF, nu îţi trebuie nimic altceva în afară de actul de identitate. Vei semna cererea de acordare a creditului şi un acord pentru consultarea bazei de date a ANAF.

Doar în situaţia unor venituri neraportate la ANAF, banca îţi poate cere să aduci şi documente suplimentare care pot justifica veniturile încasate sau vechimea în muncă.

Unde găseşti cel mai avantajos împrumut – Sortter te ajută gratuit!

Îţi poţi uşura considerabil „misiunea” de a găsi cel mai avantajos împrumut dacă accesezi platforma de comparare Sortter. O poţi folosi gratuit şi, cu ajutorul acesteia, poţi avea garanţia unei decizii pe care să nu ajungi să o regreţi.

Ce trebuie să faci pentru a găsi creditul potrivit? Începe prin a introduce suma necesară şi perioada de rambursare potrivită, iar Sortter îţi va prezenta, detaliat şi ordonat, informaţii-cheie despre credite care corespund criteriilor tale de selecţie. Dobânzile, comisioanele, criteriile de eligibilitate – toate vor fi la dispoziţia ta, doar cu un click. Îţi mai rămâne doar să compari ofertele, pentru a alege cel mai avantajos produs financiar.

Poţi avea şi siguranţa alegerii unor condiţii juste de creditare, întrucât Sortter te ajută, gratuit, şi cu un calculator de credite, cu ajutorul căruia poţ descoperi, printre altele, costul real al fiecărui împrumut, dar şi valoarea ratei lunare.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#credit, #credit nevoi personale , #credit