Topul judetelor rau-platnice la banci

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 09:36
2493 citiri
Topul judetelor rau-platnice la banci
Foto: Arhiva

Criza economica face ca situatia financiara a romanilor sa fie din ce in ce mai grea, multi nemaiputand sa isi plateasca ratele la banci. In topul judetelor rau-platnicilor la banci conduce Ialomita, unde ponderea restantelor in totalul imprumuturilor acordate ajungea la 12,3% la sfarsitul lui august.

Ialomita este urmat de Bistrita, Galati si Suceava, unde restantele depasesc 10% din soldul creditelor, informeaza Ziarul Financiar.

"Situatia din Ialomita este cauzata de faptul ca multi agenti economici au avut probleme, fie datorita faptului ca multi intreprinzatori nu au avut pregatirea necesara, fie pentru ca au intrat in parteneriate cu firme care nu si-au onorat obligatiile asumate. Puterea economica a judetului este foarte redusa pentru ca infuziile de capital strain au fost foarte reduse in comparatie cu alte regiuni.

Au fost si entitati mari, in special din industria de prelucrare a produselor agricole, care si-au redus activitatea sau au intrat in insolventa", a declarat directorul sucursalei din Slobozia a unei banci mari.

La polul opus se afla Gorjul, cu 4,4% si Valcea cu 4,7%.

In Capitala, rata restantelor ajungea in august la 6,1% din credite, insa aici se inregistra cel mai mare volum al restantelor, de aproape 5 miliarde de lei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#top rau platnici banci, #rate banci, #romani rate banci , #rate