Top tehnici de îmbunătăţire a relaţiei pe care o ai cu banii. De ce este important să analizezi legătura pe care o aveau părinţii cu veniturile familiei

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 08:30 13188 citiri
Credințele limitative despre bani ne pot face să ne simțim "strânşi la pungă" FOTO Pixabay.com

Dacă de fiecare dată când vine vorba despre bani simti ca munceşti fără spor financiar, înseamnă că relaţia ta cu tot ceea înseamnă finanţe nu este una prea neprietenoasă.

S-au scris multe lucrări despre cum să îmbunătăţeşti legătura pe care o ai cu banii iar, astăzi, ne oprim la câteva sfaturi pe subiect ale scriitoarei Andreea Billig.

Ziare.com îţi explică in cadrul rubricii Banii tăi cum să faci ca în momentul în care auzi cuvântul "bani" să adopţi o atitudine mai relaxată.

Întoarce-te la rădăcină

Pentru a-ți schimba convingerile despre bani, trebuie să găsești rădăcina lor. Începe cu oamenii care te-au crescut. Ce cred ei despre bani? Cum erau banii tratați în casa voastră? Identifică acele credințe despre bani pe care le-ai adoptat fară să iți dai seama.

Analizează relația ta actuală cu banii

Uită-te la informațiile pe care le-ai descoperit despre copilăria ta. Fă o lista cu toate credințele despre bani pe care le-ai moștenit de la familia ta și subliniază toate credințele negative sau limitative. Doar pentru că par atât de reale nu înseamnă că și sunt.

Recalibrează-ți creierul

Acum vine munca grea, schimbarea percepției. Începe să te focusezi pe abundenta. Reflecta asupra vieții. Încearcă să identifici momentele în care ai experimentat generozitatea vieții.

Amintește-ți de complimentele sau cadourile primire în mod neașteptat. Atunci când te concentrezi pe frumusețe, bucurie și abundenţă, toate acestea își vor găsi calea spre tine.

Părerea bună despre bani

Ar trebui să încerci să înlocuieşti credințele limitative pe care le aveai despre bani cu gânduri pozitive, relaxante pe acest subiect, mai ales că în zilele există soluţii pentru orice problemă financiară.

Observă cum te face să te simți această nouă atitudine. Credințele limitative despre bani ne pot face să ne simțim strânşi la pungă. Atunci când percepem banii ca fiind limitați, suntem atenţi la felul în care îi cheltuim. Dă-ți timp și nu uita că faci viață să mai bună.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News