Senatul a respins OUG data de Orban care amana dublarea alocatiilor

Luni, 03 Februarie 2020, ora 18:07
14380 citiri
Senatul a respins OUG data de Orban care amana dublarea alocatiilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a respins proiectul de ordonanta de urgenta privind amanarea, pana la data de 1 august, a dublarii alocatiilor pentru copii.

Pentru respingere au votat 94 de senatori, iar 14 au fost "impotriva".

"3,6 milioane de copii ai Romaniei asteptau legea, am votat pentru eliminarea cinismului din partea Guvernului PNL", a declarat senatorul PSD Liviu Pop, citat de Agerpres.

Proiectul de ordonanta de urgenta are ca scop prorogarea, pana la 1 august 2020, a aplicarii prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocatiilor pentru copii.

Senatul este prima Camera sesizata, asa ca for decizional va fi Camera Deputatilor.

"Lucrurile din punctul nostru de vedere sunt foarte simple: Partidul National Liberal a majorat alocatiile la inceputul anului, prin indexarea cu rata inflatiei. Avem la ora actuala o lege promulgata in Monitorul Oficial pe care, asa cum am spus, o vom pune in plata la 1 august, dupa ce va face rectificarea bugetara.

Daca aveam aceasta lege adoptata inainte de buget, cu siguranta o prindeam la buget la inceputul anului. Acum suntem obligati sa facem rectificarea, pentru ca atunci cand o lege presupune un impact financiar trebuie luati banii si pusi dintr-o parte in alta. Legea va fi aplicata", a declarat, luni, liderul deputatilor liberali, Florin Roman, citat de News.ro.

Intrebat ce va face Guvernul daca legea va fi respinsa si de Camera Deputatilor, Roman a spus ca nu poate face supozitii, dar acolo ponderea este alta:

"Eu am pus punctul de vedere al Guvernului. Nu pot sa fac supozitii pe ce va fi intr-o parte si in alta. V-am spus ceea ce dorim sa facem noi, iar ponderea parlamentarilor la Senat este total diferita de ceea ce este la Camera Deputatilor".

In decembrie 2019, Camera Deputatilor a votat, decizional, initiativa legislativa a PSD care prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Iohannis a promulgat legea, spunand ca nu poate sa o refuze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Senat respinge ordonanta amana dublare alocatii , #alocatii copii