Senatul a adoptat OUG pentru amanarea platii ratelor cu amendamente importante

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 18:03
7365 citiri
Senatul a adoptat OUG pentru amanarea platii ratelor cu amendamente importante
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a adoptat, miercuri, ordonanta care prevede amanarea platii ratelor la banci cu amendamente importante. Astfel, ordonanta modificata prevede ca plata poate fi suspendata pana la 31 decembrie, ca pot cere amanare si restantierii si ca nu se aplica dobanda la dobanda.

Ordonanta de urgenta care prevede amanarea platii ratelor a fost adoptata de Senat cu modificari substantiale.

Astfel, potrivit ordonantei romanii vor putea cere amanarea platii ratelor la credite chiar daca au restante. Ei vor putea amana platile pana la sfarsitul anului si nu vor mai plati dobanda la dobanda. Ordonanta de Urgenta modificata in Parlament mai prevede ca nu este nevoie ca solicitantii sa faca dovada ca au fost afectati economic de criza COVID-19.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu anuntase inca de saptamana trecuta ca ordonanta va fi amendata de social-democrati si aliniata proiectului de lege depus de acestia.

"La Parlament cred ca ma pricep cel mai bine. Ordonantele de urgenta ale domnului Orban au venit in Parlament. Le vom modifica tot in sensul legilor pe care le-am convenit cu celelate forte politice si le vom trimite la promulgare. Ar fi in noaptea mintii ca domnul Orban sa atace si ordonantele date de catre dansul", a spus Marcel Ciolacu.

Actul normativ a fost votat de 85 de senatori, iar 26 au votat impotriva. Acesta urmeaza sa fie dezbatut si votat si in Camera Deputatilor.

Citeste si Romanii pot cere suspendarea platii ratelor. Normele de aplicare a ordonantei au aparut in Monitorul Oficial

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Senat OUG rate pandemie, #Senat OUG amanare rate , #rate