Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romanii, atrasi de aur: 150 de kilograme vandute in 2010

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 13:58
1605 citiri
Romanii, atrasi de aur: 150 de kilograme vandute in 2010
Foto: Arhiva

Intr-o perioada in care euro si dolarul au cursuri extrem de variabile, romanii se inghesuie sa cumpere aur, constienti ca este una dintre cele mai sigure metode de a-si tine economiile.

Romanii nu merg insa sa cumpere aur de la casele de amanet sau de la bijutieri, ci cumpara lingouri sau monede tip British Sovereign.

In 2010 romanii au cumparat mult mai mult aur, comparativ cu 2009. Astfel, daca in ultimele 3 luni ale anului 2009 volumul total de aur vandut a atins un milion de euro (30 de kilograme vandute), asteptarile pentru anul 2010 au fost depasite, vanzarile totale fiind de peste 5,8 milioane de euro (echivalentul a 150 de kilograme sub forma de lingouri si 3.000 monede British Sovereign), potrivit declartaiei Alinei Piciorea, director vanzari trezorerie, Piraeus Bank Romania, pentru Capital.

Avand in vedere ca in 2010 a vandut aur de aproape jumatate de milion de eur pe luna, in medie, pentru 2011, banca se asteapta sa vanda nu mai putin de 250 de kg de aur.

Cea mai mare tranzactie realizata de un client a fost de 9 kg de aur, spun cei de la Piraeus.

In ceea ce priveste clientii, ei provin mai ales din mediul de afaceri sau au profesii liberale, sunt de varsta medie (40-45 ani), locuiesc in zona urbana si au venituri medii sau peste medie. Cel mai tanar investitor are varsta de 21 de ani, iar cel mai in varsta are 71 de ani.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#cumparat aur, #vanzari aur, #pret aur , #bani aur