ROBOR la 3 luni a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din noiembrie

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 12:21
ROBOR la 3 luni a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din noiembrie
Foto: Arhiva Ziare.com

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din ultimele doua luni si jumatate, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal in functie de care se calculeaza dobanzile variabile la creditele in lei.

Marti, indicele a scazut de la 3,10% la 3,09%.

Miercuri, indicele a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din 27 noiembrie 2018, cand a fost 3,16%.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Totodata, indicele ROBOR la sase luni a crescut de la 3,30% la 3,34%. Acesta este cel mai mare nivel din 28 ianuarie, cand a fost 3,34%.

BNR analizeaza o posibila schimbare a modului in care se calculeaza indicele ROBOR, a anuntat, marti, prim-viceguvernator-ul BNR, Florin Georgescu, in cadrul audierilor din Senat.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii la care se imprumuta, intre ele, institutiile bancare din Romania, in lei, iar evolutia sa este legata, in principal, de nivelul de lichiditate existent in piata.

Citeste si Isarescu garanteaza in Parlament ca ROBOR nu e manipulat: Noi nu scoatem dobanda din palarie. Nu ne jucam cu dobanda cum se juca cineva la televizor cu cartoful!

 Articol citit de 752 ori

    Citeste si:
    Comentarii