Rezultate Libra Internet Bank 2019 - crestere organica, parteneriate cu fintech-uri si active de peste 6,5 miliarde lei

Comunicat de presa
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 10:45
12705 citiri
Rezultate Libra Internet Bank 2019 - crestere organica, parteneriate cu fintech-uri si active de peste 6,5 miliarde lei

Libra Internet Bank si-a consolidat pozitia pe piata bancara din Romania si a obtinut un profit net de peste 115 milioane de lei, in 2019, cu 20% mai mult decat in anul precedent. Totodata, banca si-a reafirmat rolul de partener cheie pentru fintech-uri si a primit recunoasteri importante pentru calitatea produselor si serviciilor sale.

In 2019, banca a continuat sa investeasca puternic in tehnologie si sa ramana deschisa catre parteneriatele digitale.

Astfel, Libra Internet Bank a devenit prima banca din Romania care a exportat tehnologie bancara in cadrul unui proiect international de plati instant printr-o aplicatie de mesagerie - Moneytou powered by Mastercard - si a pus bazele colaborarii cu fintech-ul britanic Monese, concretizata la inceputul acestui an.

In acelasi timp, Libra Internet Bank a investit si in extinderea retelei teritoriale proprii si a deschis 4 sucursale noi, la Focsani, Cluj, Bucuresti si Slobozia.

"Strategia noastra de nisa, cu o activitate de creditare responsabila, in industrii ferite, si cu pastrarea unui echilibru permanent intre canalele clasice si cele alternative a condus la rezultate foarte bune de-a lungul timpului.

In conditiile unei raspunderi majore pe care o avem fata de toti clientii nostri, aceasta abordare reprezinta atuul care ne asigura, astazi, agilitatea de business necesara pentru a putea raspunde rapid si eficient la schimbarile din piata", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

In 2019, valoarea activelor Libra Internet Bank a ajuns la 6,53 miliarde lei, cu 20% mai mult decat in 2018 (5,46 miliarde lei). De asemenea, soldul creditelor a depasit 4 miliarde lei, in crestere cu 23% fata de valoarea inregistrata in 2018 (3,25 miliarde de lei), iar soldul surselor a fost de 5,65 miliarde lei, in crestere cu 19% fata de finalul lui 2018 (4,76 miliarde de lei). In acelasi timp, rata de neperformanta a ramas la un nivel sub media pietei, cu o valoare inregistrata de 1,70%, la finalul anului trecut.

"Toate aceste rezultate au fost atinse cu ajutorul unei echipe puternice, cea a angajatilor Libra.

Am acordat o atentie deosebita colegilor din banca, iar acest lucru ne-a adus si o recunoastere oficiala in mediul de business pentru unul dintre cele mai bune programe de employer branding din Romania", a adaugat Emil Bituleanu.

Din perspectiva cotei de piata, Libra Internet Bank si-a consolidat pozitia, printr-o crestere constanta, in ultimii ani. Astfel, daca in anul 2016, valoarea cotei de piata a bancii era de 0.86%, la finalul anului 2019, aceasta a ajuns la 1.32%.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice banci din Romania.

Cu o retea de 55 de sucursale, banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor si acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Libra Internet Bank, #sistemul bancar romanesc , #banci