Reactia Bancii Carpatica, dupa perchezitiile si ancheta de la Carpatica Asigurari

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 20:16
4346 citiri
Reactia Bancii Carpatica, dupa perchezitiile si ancheta de la Carpatica Asigurari
Foto: Carpatica Asig

Reprezentantii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au anuntat, miercuri, ca ancheta desfasurata la Carpatica Asigurari "nu are nicio legatura" cu banca, unitatea desfasurandu-si activitatea "in stricta conformitate cu legislatia in vigoare".

"Mentionam ca informatiile aparute astazi (miercuri - n.red.) in presa privind situatia referitoare la domeniul asigurarilor si in cadrul carora s-au utilizat denumirea 'Carpatica SA', expresia 'banca' si/sau imagini ale unor locatii ale bancii, nu au nicio legatura cu Banca Comerciala Carpatica S.A.", se arata intr-un comunicat transmis de catre reprezentantii BCC.

Acestia afirma ca "BCC este o institutie de credit solida, listata pe o piata reglementata si care isi desfasoara activitatea in stricta conformitate cu legislatia in vigoare a Romaniei, fiind autorizata si operand sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei".

"Asiguram clientii ca managementul bancii si noua structura a actionariatului sunt angajati in procesul strategic de repozitionare a bancii si de administrare in conditii de siguranta a resurselor atrase de la clienti", se mai arata in comunicat.

Perchezitii la sediile Carpatica din Bucuresti si Sibiu, intr-un dosar de delapidare si spalare de bani

Un pachet de aproape 55% din actiunile BCC a fost preluat de catre Nextebank S.A.

"Achizitia de catre Nextebank a fost aprobata recent si de Consiliul Concurentei, iar incepand cu data de 02.03.2016, actionarul majoritar, Nextebank S.A., a lansat o oferta publica de preluare obligatorie a actiunilor emise de BCC, proces aflat in derulare pana la data de 22.03.2016", se mai arata in document.

Banca Comerciala Carpatica a apartinut omului de afaceri Ilie Carabulea, care a vandut cea mai mare parte a actiunilor sale, dar tot mai detine aproape 20%.

Carabulea are dreptul de vot suspendat de Banca Nationala pentru problemele cu justitia, dar ramane actionar semnificativ la BCC.

Prejudiciu de 70 de milioane de lei, produs de gruparea constituita de fiul lui Ilie Carabulea

Ilie Carabulea a demisionat din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Carpatica in 2012, imediat dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare pentru dare de mita.

Miercuri, procurorii DIICOT au facut mai multe perchezitii in judetele Sibiu, Ilfov si in Bucuresti, la sediile societatii de asigurari Carpatica si la domiciliile mai multor persoane, 27 de persoane fiind duse la audieri la sediul DIICOT Sibiu, zece in calitate de suspecti, iar restul ca martori.

In acest dosar, urmarirea penala se face pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#reactie Banca Carpatica Carpatica Asigurari, #Ilie Carabulea Carpatica, #perchezitii Carpatica, #ancheta Carpatica , #banci