Raportul final al Comisiei de ancheta CEC Bank - ce se va intampla cu banca

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 15:47
3378 citiri
Raportul final al Comisiei de ancheta CEC Bank - ce se va intampla cu banca

Comisia de buget din Senat care ancheteaza activitatea CEC Bank a finalizat miercuri raportul de ancheta, in urma analizarii documentelor solicitate.

Raportul va fi depus la Biroul Permanent al Senatului, a anuntat presedintele Comisiei de buget din Senat, Cosmin Nicula.

"La acest raport s-a lucrat cat se poate de profesionist din partea membrilor Comisiei, reflecta realitatea de astazi a CEC. Sunt cateva chestiuni care trebuie remediate la CEC si sunt incluse in raport. Este un raport echilibrat. (...)

Am facut cateva recomandari pe care Ministerul de Finante cu siguranta le va lua in considerare. Sper ca prin aceste recomandari CEC-ul sa fie intr-adevar o banca europeana care sa poata sa intre in competitie corecta cu celelalte banci private si de stat", a declarat Nicula.

Potrivit senatorului UDMR Akos Mora, membru al comisiei buget-finante, printre recomandarile incluse in raport se numara majorarea capitalului social al CEC Bank si imbunatatirea sistemului informatic al bancii.

"Creditul luat de Ioana Basescu poate fi discutat la nivel de moralitate"

Intrebat care sunt concluziile comisiei in legatura cu creditul luat de Ioana Basescu, Nicula a precizat ca acesta poate fi discutat la nivel de moralitate, insa procedurile legale au fost respectate.

"In rest, acel contract a fost luat in conditii de respectare a procedurilor bancare, discutiile politice pot duce in directia de moralitate", a comentat Cosmin Nicula, precizand ca se refera si la discutiile venite de la presedintele Traian Basescu.

Senatorul PSD Viorel Arcas a declarat, la randul sau, ca "este singurul credit, la valoarea respectiva (mai mare de un milion de euro), dat unei persoane fizice".

"Aici putem sa ne gandim la un anumit aspect de moralitate. Nu este vorba de un credit preferential, poate personalizat", a spus Arcas.

In ceea ce priveste datele cu caracter confidential furnizate comisiei de catre CEC Bank, acestea sunt depuse la caseta directiei de informatii secrete a Senatului, a precizat Nicula. Pentru a solicita aceste informatii este necesar certificatul ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat).

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Comisie CEC raport ancheta, #ancheta activitate CEC Bank, #CEC Bank raport Senat , #banci