Procesul de recuperare a taxelor din Germania

Advertorial
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 11:39
17338 citiri
Procesul de recuperare a taxelor din Germania
recuperare taxe FOTO: pexels.com

Romanii care au muncit legal in Germania au dreptul sa-si recupereze taxele. Aceste taxe reprezinta impozitul platit in plus, alocatia (daca nu ati beneficiat de cea din Romania) sau diferenta de alocatie (daca ati luat si din Romania).

Recuperarea taxelor se poate face indiferent daca ai lucrat o perioada indelungata sau scurta de timp. Pentru inceput o sa ai nevoie de documente de la angajator (fluturasi, fise fiscale, dovezi domiciliu). Daca nu ai aceste documente si nu stii de unde sa le obtii, nu-ti face griji. Primesti tot ajutorul de care ai nevoie din partea echipei Migro.ro in recuperarea taxelor din Germania.

PENTRU CE PERIOADA SE POT RECUPERA TAXELE DIN GERMANIA

In primul rand ar trebui sa stii ca indiferent de perioada lucrata in Germania, solicitarea returnarii taxelor pe impozitul platit se poate face pentru o perioada de pana la 4 ani. Pe scurt, in acest caz vei recupera banii aferenti ultimilor 4 ani. Anul fiscal german incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie.

In schimb, alocatia se poate recupera pe ultimele 6 luni retroactive.

CAT DUREAZA RECUPERAREA TAXELOR

Prin urmare, de la depunerea cererii pana la rambursarea propriu-zisa a banilor nu exista o durata exacta. Referitor la durata totala a procesului de rambursare a taxelor, in legislatia fiscala germana nu este prevazut un termen standard la care trebuie solutionate aceste cereri. Prin urmare, practic, durata solutionarii depinde de fiecare birou fiscal regional.

IN CE MOD ISI POATE USURA ACTIVITATEA UN ROMAN, ASTFEL INCAT SA PRIMEASCA MAI REPEDE BANII PE CARE II MERITA?

Romanii pot apela la firme ce se ocupa de restituirea acestor impozite, firme care sunt acum prezente si in Romania. O asemenea companie este pentru client un intermediar care il poate salva pe acesta de multa energie si bataie de cap.

Pentru mai multe detalii, sunati la numarul de telefon +40 369 805.805.

EXISTA REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTE UN CETATEAN ROMAN CARE LUCREAZA LEGAL IN GERMANIA PENTRU RECUPERAREA IMPOZITULUI?

Sunt trei reguli de baza ce trebuie respectate. Prima este sa solicite statului respectiv suma perceputa drept impozit in plus, pentru ca tarile, in general, nu ramburseaza automat aceste sume, ci doar la cererea contribuabilului. A doua regula este sa dovedeasca veniturile realizate prin documente ce se anexeaza cererii lui oficiale. Nu in ultimul rand, trebuie sa trimita cererea de solicitare a impozitelor platite in plus pana la anumite termene.

Nerespectarea acestor termene atrage pierderea dreptului sau de a-si primi banii inapoi. Prin urmare, este bine ca aceasta cerere sa fie depusa la timp, pentru a avea siguranta ca nu rateaza recuperarea sumelor la care are dreptul.

SUMA RESTITUITA

Suma restituirii impozitului platit este individuala pentru fiecare contribuabil si depinde de mai multi factori, inclusiv valoarea veniturilor din Germania si din Romania.

Alti factori ar fi: valoarea impozitului platit, retinut din salariu, starea civila, situatia familiala, locul de resedinta si de munca, varsta, deduceri fiscale disponibile etc.

Pentru persoanele care au un venit anual de aproximativ 10.000 de euro. Ne putem astepta la o rambursare de pana la 100% din impozitul platit. Cu toate acestea, in cazul persoanelor cu venituri mai mari nu este posibila restituirea completa.

Datorita completarii corecte a declaratiei si utilizarii deducerilor, persoanele care solicita o rambursare a impozitelor primesc in Germania pana la cateva zeci de mii de euro. Suma medie restituita este de cateva sute de euro.

Mai multe informatii despre declaratia de venit, aveti aici.

Procesul de recuperare a taxelor se bazeaza pe existenta unei legislatii. Aceasta da dreptul fiecarui contribuabil de a primi inapoi banii ce au fost platiti in plus sub forma de taxe si impozite.

Este absolut normal sa se intample asa. Ca acest drept sa poata fi exercitat, trebuie sa existe dovezi ca au fost platite impozite in plus. Iar acest dovezi sunt documente, chitante.

Pentru alte articole interesante, accesati blogul nostru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Producția de „aur alb” a început la zăcământul care poate alimenta 500.000 de mașini electrice în fiecare an. Apar vești bune pentru industria energetică din Europa, deoarece...
#recuperare taxe, #recuperare taxe germania, #Germania , #stiri financiare