Premierul rus: Ucrainenii nu vor plati datoria catre Rusia pentru ca sunt niste escroci

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 18:19
3664 citiri
Premierul rus: Ucrainenii nu vor plati datoria catre Rusia pentru ca sunt niste escroci
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul rus, Dmitri Medvedev, i-a calificat miercuri drept escroci pe liderii ucraineni, el anticipand ca guvernul de la Kiev nu va plati Rusiei o datorie de trei miliarde de euro a carei data scadenta este duminica.

"Am impresia ca nu vor plati, pentru ca sunt niste escroci. Iar partenerii nostri occidentali, in loc sa ne ajute, ne pun piedici sa nu ne putem recupera banii", a spus Medvedev, relateaza agentia EFE.

El a facut astfel aluzie la decizia luata marti de Fondul Monetar International (FMI) de a nu declara Ucraina in incetare de plati daca nu-si plateste datoria catre Rusia. Conform aceleiasi hotarari, Ucraina va avea in continuare acces la credite, chiar daca nu poate onora plata datoriilor scadente.

"Pentru prima data in istorie, FMI a luat decizia de a sprijini statul datornic in pofida acordurilor existente, doar din motive politice", a apreciat seful Executivului rus.

E oficial: Rusia a oprit livrarile de gaze naturale catre Ucraina

Pana in prezent, guvernul de la Kiev a refuzat sa plateasca datoriile catre Moscova si a cerut acesteia din urma sa se alature creditorilor privati ai Ucrainei in acordul de restructurare a datoriilor in virtutea caruia statul ucrainean beneficiaza de o reducere cu 20% a acestor datorii.

In replica, executivul rus afirma ca nu pot fi puse pe acelasi nivel creditele private si cele acordate de alte state.

In prezent, Ucraina beneficiaza de un acord de asistenta financiara in valoare de 17,5 miliarde de dolari pentru o durata de patru ani, acest acord incheiat cu FMI fiind o parte a unui program mai vast in valoare de circa 40 de miliarde de dolari, la care mai participa UE, SUA si mai multe organisme internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Ucraina plata datorie Rusia, #Ucraina datorie Rusia , #plata
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
S
Stan
rank 1
Ucraina trebuie sa conditioneze plata datoriilor de reconstructia...