Predai cheia casei si ai scapat de credit: Proiectul a fost aprobat de deputatii juristi - Ce urmeaza

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 16:02
4659 citiri
Predai cheia casei si ai scapat de credit: Proiectul a fost aprobat de deputatii juristi - Ce urmeaza
Foto: Hepta.ro

Romanii care si-au luat o casa prin credit imobiliar pot scapa de rate daca predau locuinta bancii, potrivit proiectului de lege aprobat in unanimitate, marti, de Comisia juridica a Camerei Deputatilor.

Numita darea in plata, masura a starnit discutii in contradictoriu intre bancheri si politicieni.

Proiectul va intra, miercuri, pe ordinea de zi in plenul Camerei Deputatilor, care e for decizional, arata Digi 24. Daca va fi aprobat, atunci va fi trimis spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

StirileProTv.ro relateaza ca Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR, le-a explicat deputatilor juristi ca institutia nu sustine masura, mai ales ca ar putea provoca falimentul unor banci.

Ai predat cheia casei si ai scapat de credit. BNR: Legea favorizeaza speculatorii, o banca ar putea da faliment

Mai mult, el a acuzat lipsa criteriilor sociale si faptul ca de lege vor beneficia inclusiv cei care au luat credite in scop speculativ.

La randul sau, reprezentantul patronatelor din industria bancara a spus ca, in urma evaluarilor pe care le-au facut, cel putin 50 dintre clientii care se afla acum in imposibilitatea de a plati, nu au facut acele credite pentru case, ci pentru vile de vacanta sau pentru masini scumpe.

"Ne-am afla in situatia in care un cetatean opreste Ferrari-ul in fata bancii si ne da cheile de la casa de vacanta", a sustinut Bogdan Preda, reprezentantul Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), in timpul audierilor din Comisia juridica.

Predai cheia locuintei si ai scapat de credit: Bancherii critica vehement proiectul de lege

Pe de alta parte, initiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir, a sustinut ca aproximativ 800.000 de oameni care au credite la banci nu isi pot achita ratele lunare si a denuntat conditiile drastice pe care institutiile financiare le impun clientilor in anumite cazuri.

Predai cheia casei si ai scapat de credit: Clientii vor scapa de povara de pe umeri - Sfatul avocatului

Profit.ro transmite ca textul adoptat spune ca este suficient ca un debitor sa mearga la notar si sa ceara ca banca sa preia ipoteca in schimbul stingerii totale a creditului garantat.

Institutia financiara nu are drept de opozitie si nu se mai poate indrepta asupra veniturilor viitoare sau asupra altor active care nu sunt gajate in favoarea bancii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#credit imobiliar rate, #proiect dare in plata, #dare in plata deputati , #credit imobiliar
Comentarii
Poza albakazapada
albakazapada
rank 5
Predai cheia casei si ai scapat de credit: