Cea mai mare platforma de tranzactionari din Europa a cazut provocand pierderi micilor investitori. Au aparut amenintari cu procese

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 15:06
4270 citiri
Cea mai mare platforma de tranzactionari din Europa a cazut provocand pierderi micilor investitori. Au aparut amenintari cu procese
Defectiuni ale platformei eToro au provocat panica si nervozitate printre utilizatori Foto: Reddit.com

Una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare actiuni si criptomonede din lume a cazut, provocand pierderi financiare pentru sutele de mii sau milioane de utilizatori pe care aceasta ii are. Ieri, platforma eToro nu a mai putut fi accesata de la orele 17.00 pana astazi la orele 10.30-11.00, provocand panica si nervozitate printre utilizatorii care-i folosesc serviciile.

Potrivit Downdetector.com, problemele platformei nu au fost raportate doar in Romania, ci in mai toate statele europene. Potrivit utilizatorilor, de fiecare data cand cade piata de criptomonede sau alte astfel de miscari importante in piata de capital, eToro "se defecteaza" sau limiteaza anumite servicii care ar ajuta investitorii sa ia decizii financiare legate de propriile portofolii.

Utilizatorii platformei de socializare Reddit pun problema eToro pe recenta migratie de pe platforma RobinHood, cea care si-a impiedicat investitorii sa bage bani in anumite actiuni care cresteau (au fortat un short squeeze pe actiunea GME) pentru ca actionarii acesteia mizau pe scaderea ei, lucru care i-a provocat pierderi de miliarde de dolari.

Migratia de pe RobinHood creeaza probleme eToro

De atunci, investitorii au cautat alte platforme de pe care sa tranzactioneze si si-au transferat fondurile pe alte platforme. Printre acelea a fost si eToro. Se pare ca, numarul urias de utilizatori a creat tot mai multe probleme platformei.

O parte dintre utilizatorii platformei ameninta cu procese in masa importiva eToro, altii acuza ca le-au disparut fondurile, dar legat de problema de ieri si azi, cei mai multi s-au plans ca nu isi pot accesa conturile, sau daca le pot accesa, nu pot tranzactiona din ele.

Astazi, dupa pranz, platforma eToro a trimis un mesaj tuturor utilizatorilor prin care incerca sa-i linisteasca cu privire la ultimele defectiuni pe care aceasta le-a suferit.

"Dorim sa ne cerem scuze pentru intreruperea grava a serviciului pe platforma eToro de la ora 15:00 (17.00 ora Romaniei), marti, 23 februarie. Platforma noastra este din nou in functiune si dorim sa ne asiguram clientii ca sistemele noastre nu au fost compromise in niciun fel. Aceasta nu a fost o incalcare sau un atac asupra sistemelor noastre si nu am experimentat nicio pierdere de date de niciun fel", spun oficialii platformei.

Potrivit lor, motivul intreruperii serviciului a fost o problema tehnica care a afectat baza de date Microsoft si au fost nevoiti sa mute platforma in modul de intretinere.

"Am lucrat mana in mana cu ingineri superiori de la Microsoft pentru a identifica si rezolva problema, dar acest lucru a durat mai mult decat ar fi vrut oricare dintre noi. De indata ce am intrat in modul de intretinere, ne-am implementat Instrumentul Trader offline, care poate fi accesat prin intermediul ecranului de conectare la platforma sau la https://offlinemode.etoro.com", a mai spus seful de operatiuni al eToro, Tuval Chomut.

Acest instrument este un element cheie al infrastructurii eToro de continuitate a

activitatii, deoarece permite clientilor sa vizualizeze toate pozitiile deschise si sa solicite inchiderea tranzactiilor deschise chiar si atunci cand platforma principala nu este disponibila.

eToro a realizat mai multe modificari

"Am decis sa introducem o serie de modificari temporare pe platforma, avand in vedere cererea uriasa pe care o vedem pentru serviciile noastre. Aceste modificari ne vor ajuta sa ne asiguram ca putem oferi cel mai bun serviciu posibil tuturor clientilor nostri - atat noi, cat si vechi. Vom ridica suma minima a primei depuneri la prima data la 1.000 dolari efectiv imediat si vom creste valoarea minima de copiere a portofoliului la 500 dolari", a anuntat compania.

Pana acum, depunerea initiala de bani era de minim 200 de dolari, iar eToro a luat decizia de a creste de 5 ori suma pentru a mai limita puhoiul d emici investitori.

De asemenea, se va elimina temporar optiunea de a solicita viitoare comenzi de intrare pe piata.

"Sunt momente fara precedent atat in ceea ce priveste conditiile pietei, cat si cresterea eToro. Avem din ce in ce mai multi utilizatori noi pe platforma in fiecare zi, o crestere uriasa a volumelor de tranzactionare si o crestere puternica a angajamentului utilizatorilor nostri cu feedul si alte aspecte ale comunitatii noastre de investitii sociale", afirma reprezentantii eToro.

Mai puteti citi:

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#etoro, #platforma de tranzactionare, #cadere tranzactionari , #stiri financiare