Piata fondurilor mutuale in 2012: Cine a pierdut si cine a castigat

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 11:20
2271 citiri
Piata fondurilor mutuale in 2012: Cine a pierdut si cine a castigat
Foto: topnews.in

Piata fondurilor mutuale, in 2012, a fost dominata de cele care investesc in actiuni.

Astfel, cel mai mare randament, de 38%, l-a avut in acest an Fondul de actiuni Certinvest BET-FI Index, care are un portofoliu identic cu structura indicelui bursier BET-FI, din care fac parte actiunile celor cinci SIF-uri si cele ale Fondului Proprietatea, scrie Ziarul Financiar.

Pe locul al doilea se afla fondul de actiuni BT Index Austria ATX, cu un randament de 22,6%, ce are un portofoliu identic cu structura indicelui bursier ATX, din care fac parte actiunile companiilor mari si lichide tranzactionate la bursa din Viena.

Al treilea clasat este fondul Raiffeisen Prosper, cu un randament de 22%, care investeste in actiunile Petrom, Erste Bank si ale Fondului Proprietatea.

La coada clasamentului se gasesc fondurile de actiuni Certinvest Short Fund cu un randament de -58%, fondul de actiuni Omninvest (-14%) si fondul diversificat Omnitrust (-9%).

"Toate cele trei fonduri au avut o strategie prin care au pariat pe scaderea burselor, putin inspirata pentru ca in 2012 pietele de actiuni au crescut", concluzioneaza ZF.

Fondul mutual este un vehicul de investitii, care administreaza o suma de bani atrasa de la mai multi investitori, in scopul de a investi in titluri de valoare, cum ar fi actiuni, obligatiuni, instrumente ale pietei monetare si active similare.

Fondul mutual este o modalitate populara de investitie, deoarece reprezinta o cale simpla de diversificare a portofoliului de investitii.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#piata fonduri mutuale 2012, #top fonduri mutuale 2012, #fonduri mutuale 2012 , #fonduri investitii