OTP Bank: ROBOR-ul ar putea scadea la 3,1% pana la sfarsitul anului

Joi, 12 Iulie 2018, ora 13:04
OTP Bank: ROBOR-ul ar putea scadea la 3,1% pana la sfarsitul anului
Foto: Arhiva Ziare.com

ROBOR-ul la trei luni ar putea scadea spre finalul anului la 3,1%, dar, pe termen lung, trendul este de crestere, putand ajunge la 3,5% - 3,6% anul viitor si spre 4% in 2020, sustine Csaba Balint, analist macroeconomic la OTP Bank Romania.

"ROBOR-ul a crescut foarte mult din mai multe motive: lichiditatea a disparut, conditiile externe s-au inrautatit, de aceea ne asteptam sa vedem pe termen scurt corectii. Putem sa vedem scaderi. Pentru decembrie, avand in vedere ca statul cheltuieste mai mult, s-ar putea ca ROBOR-ul la trei luni sa scada la 3,1%", a spus Csaba Balint, la o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in general, daca ne uitam la ce se intampla in zona euro si in Statele Unite, trendul este de crestere, chiar daca nu in ritmul vazut pana acum.

Pe anul viitor, analistii bancii se asteapta ca dobanda de politica monetara sa ajunga la 3,25%, iar ROBOR-ul sa se situeze la 3,5% sau 3,6%.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In 2020 ar putea urma o noua crestere, iar in cazul in care inflatia se va stabili in jur de 3% ROBOR-ul ar putea fi aproape 4%.

Citeste si: Vicele BNR: ROBOR e acolo unde ar trebui sa fie. 60% dintre contractele de credit sunt afectate

 Articol citit de 2187 ori

    Citeste si:
    Comentarii