Oferta Piraeus Bank pentru cei cu credite in franci elvetieni: Ce reduceri aplica si in ce conditii

Marti, 16 August 2016, ora 16:22
3513 citiri
Oferta Piraeus Bank pentru cei cu credite in franci elvetieni: Ce reduceri aplica si in ce conditii
Foto: Ziare.com

Piraeus Bank Romania anunta ca ofera clientilor cu credite in franci elvetieni, garantate cu un imobil, posibilitatea conversiei in lei, cu discount imediat la sold de 15%, si inca doua reduceri succesive de cate 10% fiecare, odata la trei ani, pentru cei care nu inregistreaza intarzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile.

Piraeus Bank isi va contacta, in urmatoarea perioada, clientii care au luat credite in franci elvetieni pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, ipotecare sau de investitii imobiliare, prioritari fiind cei care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor.

Mai intai, acestora li se da posibilitatea ca soldul creditului in franci sa fie redus cu 15%, ulterior imprumutul este convertit in lei, iar apoi se aplica doua reduceri de cate 10%, la fiecare trei ani, daca pe parcursul acestor perioade nu se vor inregistra intarzieri la plata ratelor.

"Acum, oferta bancii permite reducerea soldului creditului si conversia acestuia in lei, ceea ce va conduce la scaderea ratei lunare de plata si la eliminarea expunerii la riscul valutar", a declarat presedintele Piraeus Bank, Catalin Parvu.

Banca are peste 10.000 de imprumutati in franci elvetieni (CHF).

Cota Piraeus Bank pe piata creditelor din Romania s-a mentinut la 1,6% in primul trimestru al acestui an, raportat la decembrie 2015, dar este la jumatate fata de nivelul de 3% inregistrat in urma cu un an.

Depozitele au scazut cu 0,4%, la 850 de milioane de euro, si cu 14% raportat la primul trimestru. La sfarsitul lunii decembrie, depozitele Piraeus Bank in Romania se ridicau la 853 milioane de euro, iar in primul trimestru la 989 milioane de euro. Cota Piraeus Bank pe piata locala a depozitelor a scazut la 1,2%, de la 1,6% in martie 2015 si 1,3% in decembrie. Banca elena opereaza 120 de sucursale in tara si 1.384 de angajati.

Banca a facut obiectul unor negocieri privind o posibila vanzare, potrivit informatiilor din piata. La sfarsitul anului trecut, fondul de investitii JC Flowers a fost interesat de o preluare la pachet a Piraeus Bank Romania si a Bancii Carpatica, insa nicio tranzactie nu a fost incheiata.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Piraeus Bank credite franci elvetieni, #conversie credite franci lei, #credite imobiliare franci , #franc elvetian