Afaceristii romani cer mai multi bani fondurilor de investitii de tip private equity

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 18:26
785 citiri

Greul crizei a trecut pentru cele mai vanate companii romanesti, aflate in catarea fondurilor de investitii private equity si, de aceea, companiile supravietuitoare sunt pe cale sa se scumpeasca din nou. Diferenta dintre pretentiile vanzatorilor si preturile cumparatorilor de firme a scazut si negocierile au redevenit posibile, spun cei din urma.

Piata tranzactiilor cu companii este pe cale sa se dezghete, dar preturile companiilor depind si de relansarea economiei, care este, la randul ei, dependenta de stimularea consumului intern, considera administratorii fondurilor de investitii private equity, citati de MONEY.ro.

Companiile romanesti care au reusit sa scape de "greul crizei" si-au recapatat apetitul pentru investitii si sunt tintele predilecte ale vanatorilor care administreaza fondurile de investitii de tip private equity.

Mai mult, unele dintre companiile vanate se grabesc sa intre in competitie pentru capitalurile private equity disponibile pentru investitii, potrivit lui Cornel Marian, directorul companiei suedeze de investitii Oresa Ventures.

Cititi mai mult despre Oamenii de afaceri romani cer mai multi bani fondurilor de investitii de tip private equity pe Money.ro.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#fonduri investitii, #private equity , #fonduri investitii