Norica Nicolai propune un fond de garantare a creditelor pentru femei

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 16:441206 citiri
Norica Nicolai propune un fond de garantare a creditelor pentru femei

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat vineri ca ar trebuit creat un Fond de garantare a creditelor pentru femei, precum si a unui fond destinat finantarii inventiilor si inovatiilor.

Prezenta vineri la Sfantu Gheorghe, in calitate de invitata la o reuniune in cadrul careia s-au pus bazele primei asociatii a femeilor de afaceri din judetul Covasna, Norica Nicolai a declarat ca acest fond ar urma sa sustina in special micile afaceri, care nu angreneaza cheltuieli si riscuri mari.

''Acest proiect functioneaza deja in multe tari din Uniunea Europeana. In Fondurile de Garantare Nationala a Creditelor care exista in majoritatea tarilor nu s-au facut, din pacate, fonduri speciale pentru garantarea creditelor pentru femei si noi ne gandim sa obligam tarile membre sa faca acest tip de garantie'', a declarat europarlamentarul liberal.

In opinia acesteia, un astfel de proiect nu poate fi catalogat drept ''discriminatoriu'', ci mai degraba compensatoriu, avand in vedere ca femeile au, in general, ''o dubla slujba'', ele trebuind pe langa activitatea profesionala sa se ocupe si de treburile gospodaresti din familie.

Ea a mai aratat ca o alta cale de sprijinire a afacerilor, inclusiv a celor conduse de femei, ar fi crearea unui fond care sa sustina ''creativitatea si imaginatia romanilor''. Concret, din acest fond ar urma sa fie finantate inventiile si inovatiile cele mai reusite, in baza unei selectii facute de o comisie speciala.

Europarlamentarul liberal este de parere ca daca femeile se vor implica mai mult in viata economica atunci exista mai multe sanse sa se depaseasca mai repede recesiunea economica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News