Nivelul fraudei la carduri in Romania, mult mai scazut decat in Europa

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 20:20
3235 citiri
Nivelul fraudei la carduri in Romania, mult mai scazut decat in Europa
Foto: Ziare.com

Nivelul fraudei la carduri este scazut in Romania, respectiv de 3 lei la fiecare 100.000 lei cheltuiti, a declarat, joi, Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe, intr-o conferinta de presa.

"3 lei la 100.000 lei cheltuiti in Romania reprezinta nivelul fraudei. In continuare exista tot felul de comentarii despre posibilitatea de fraudare, ne alarmam. Nu se intampla nimic. Nu se intampla foarte multe nici in Europa, unde avem multe carduri contactless.

Dintre cele 522 de milioane de carduri, peste 1/5 sunt carduri contactless. Nu se intampla nimic in ceea ce priveste frauda prin contactless nici in Europa si nici in Romania, unde am inceput sa asistam la o crestere foarte puternica a tranzactiilor contactless.

Intotdeauna luptam cu acest fenomen si incercam sa rezistam in fata criminalilor, dar rezultatul este foarte bun pentru industrie si pentru noi in particular", a spus Cretu.

El a mai vorbit despre faptul ca platile electronice descurajeaza frauda cu numerar.

"Cu cat punem mai mult din acest numerar din consumul nostru personal pe carduri, cu atat cash-ul descreste in detrimentul platilor electronice. Acesta este un lucru foarte bun, pentru ca numerarul este aliatul cel mai puternic al economiei subterane.

Nu exista niciun dubiu ca acest lucru, anume cresterea numerarului, avantajeaza cresterea economiei subterane. Numerarul permite oamenilor sa dea valize de bani in continuare, pe cand platile electronice sunt trasabile si ne duc si pe noi intr-o lume care merge din ce in ce mai mult catre platile electronice", a explicat oficialul Visa Europe.

Fiona Wilkinson, chief communications officer, Visa Europe, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca frauda privind cardurile s-a mentinut la mai putin de 5 centi la fiecare 100 de euro cheltuiti, in Europa.

"Frauda a ramas sub control. Frauda s-a mentinut la mai putin de 5 centi la fiecare 100 de euro cheltuiti in Europa. Aceasta a scazut constant in ultimii ani. Romania face o treaba foarte buna in acest sens fata de alte tari europene. Nivelul este mult mai scazut", a spus Fiona Wilkinson.

Potrivit acesteia, Visa tine sub control nivelul fraudei prin inovare, iar serviciul de tokenizare a avut un rol important in acest sens.

"Un mod in care noi tinem sub control nivelul fraudei este prin inovarea serviciilor in termeni de management al fraudei. Lansarea serviciului de tokenizare din ultimul an este foarte importanta. Tokenizarea este modul de neutralizare a datelor bancare, de a face datele de card neutilizabile", a explicat oficialul Visa.

Potrivit unui comunicat al companiei, in prezent, mai mult de 1 euro din fiecare 5,7 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, in conditiile in care in Europa exista 522 milioane de carduri Visa - mai mult de un card pentru fiecare persoana adulta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#nivel frauda carduri, #frauda carduri Romania, #frauda carduri Europa , #card
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Pă', și dacă dă Șenghenu' peste noi, ce ne facem?
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5