Mutarea "la casa ta" poate fi un proces eficient, lipsit de prea mult stres, daca vei tine cont de cateva recomandari

Advertorial
Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 17:48
7527 citiri
Mutarea "la casa ta" poate fi un proces eficient, lipsit de prea mult stres, daca vei tine cont de cateva recomandari
mutare FOTO: unsplash.com

Daca iti doresti sa scapi de statutul de chirias si de plata chiriei, de mutat bagaje si de nesiguranta, e timpul sa te muti la casa ta, mai ales daca deja ai cateva economii si un job stabil. Si daca esti mereu pe fuga, cu o mie de treburi de rezolvat si multitasking-ul nu este deloc un punct forte al tau, ai putea, in loc sa incepi sa umbli pe la diferite banci si sa faci simulari de credite, sa incerci sa eficientizezi acest proces.

Cum? Nu exista o reteta unica, insa cateva recomandari in acest sens ar putea sa te ajute mai mult decat ai putea crede.

Recurgerea la profesionisti

Chiar daca esti absolvent de studii economice, achizitionarea unei locuinte pe baza de credit este un proces complex, intr-o continua dinamica, iar multe aspecte e posibil sa-ti scape. In loc sa mergi tu la o anumita banca, ai putea recurge la un broker credite, care te va consilia de la inceput cu scopul de a alege cea mai buna metoda de finantare. Un astfel de specialist cunoaste ofertele tuturor bancilor, e la curent cu toate "chichitele" fiecarui pachet, astfel incat impreuna veti opta pentru cea mai potrivita solutie, in acord cu bugetul tau si resursele financiare. Asadar, vei avea parte de consultanta financiara personalizata, adaptata situatiei tale economice si luand in calcul fiecare potential risc.

Totodata, aceste servicii nu sunt platite de obicei catre clienti, ci de catre institutiile de creditare, iar in cazurile exceptive, acestea sunt mai mult decat avantajoase, comparand avantajele cu eventuala remuneratie. In acelasi timp, de ce sa pierzi timp si energie pentru intocmirea unui dosar corect de credit pentru a afla la urma ca mai ai nevoie de un act legalizat sau de inca o autorizatie? Un broker de credite te va ghida si in acest pas, ca pe tot parcursul procesului, pana te vei vedea cu cheile in mana.

O viziune clara asupra a ceea ce vrei

Iti doresti o garsoniera de tip studio situata ultracentral sau un apartament cu doua camere aflat intr-un cartier de la periferia orasului sau, dimpotriva, o casa intr-un cartier rezidential linistit, aflat in apropierea unui parc? Te-ai simti mai confortabil intr-un imobil nou ori intr-unul care pastreaza caracteristici de demult, un aer vintage, intregit de un parchet din lemn de cires, de tavan inalt si ferestre imense? Poate te-ar multumi ca noua casa sa vina la pachet cu piese de mobilier si electrocasnice, insa te atrage mai degraba un spatiu gol, pe care sa-l personalizezi in functie de preferintele tale.

Toate aceste aspecte ar trebui sa iti fie destul de clare, mai ales ca ai posibilitatea sa sondezi piata imobiliara si online, pe site-uri de specialitate. E normal sa iei in calcul faptul ca exista sanse ridicate sa te abati de la acest drum initial, insa pentru a fi multumit ar fi de preferat sa te apropii si sa concretizezi cat mai mult din ceea ce ti-ai propus.

Nu spune nimeni ca va fi usor, insa exista destule exemple care demonstreaza ca e necesara o perioada de timp rezonabila pentru a pune la punct totul, desi cel mai important e sa faci alegerea potrivita tie, chiar daca va dura mai mult timp acest demers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#bani, #credit, #casa , #credit