Banca Nationala lanseaza o moneda dedicata Mitropolitului Bartolomeu Anania. Cat trebuie sa plateasca cei care vor sa aiba moneda

Luni, 08 Martie 2021, ora 08:544477 citiri
Banca Nationala lanseaza o moneda dedicata Mitropolitului Bartolomeu Anania. Cat trebuie sa plateasca cei care vor sa aiba moneda
Moneda este lansata la implinirea a 100 de ani de la nasterea lui Bartolomeu Anania FOTO BNR

Banca Nationala a Romaniei (BNR) lanseaza luni in circuitul numismatic o moneda din argint cu tema "100 de ani de la nasterea Mitropolitului Bartolomeu Anania".

Potrivit unui comunicat al bancii centrale, aversul monedei reda imaginea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominala "10 LEI", anul de emisiune "2021" si stema Romaniei. Reversul monedei prezinta portretul si numele Mitropolitului Bartolomeu Anania si anii intre care a trait acesta "1921-2011".

BNR precizeaza ca monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare redactate in limbile romana, engleza si franceza. Documentele includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar pretul de vanzare al acesteia este de 450 lei, fara TVA, inclusiv brosura de prezentare.

Monedele din argint cu tema "100 de ani de la nasterea Mitropolitului Bartolomeu Anania" au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a noilor monede se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News