Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Bani > avere
A   A   A

Miliardarul american care si-a donat toata averea in scopuri caritabile: "Ma simt foarte bine"

Miliardarul american care si-a donat toata averea in scopuri caritabile: "Ma simt foarte bine"
FOTO Facebook/Cuck Feney
Chuck Feeney, co-fondatorul lantului de magazine din aeroporturi Duty Free Shoppers, si-a donat intreaga avere - 8 miliarde de dolari - cauzelor caritabile, arata digi24.ro, care citeaza Forbes. Potrivit sursei citate, ajuns la varsta de 89 de ani, Feeney nu mai are nimic, dar este extrem de multumit.

"Am invatat multe. Am facut unele lucruri putin diferit, dar sunt foarte multumit. Ma simt foarte bine", a declarat Feeney, care a fost promotorul ideii de a darui in timpul vietii, in dauna finatarii unei fundatii, dupa moarte.

Potrivit sursei citate, in ultimii 40 de ani, fostul miliardar a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizatii de caritate si universitati din intreaga lume prin intermediul fundatiei sale, Atlantic Philanthropies.
Pe 14 septembrie 2020, Feeney a semnat documentele prin care a incheiat activitatea fundatiei sale. De-a lungul celor 40 de ani de filantropie, Feeney a donat 3,7 miliarde de dolari pentru educatie, aproape 1 miliard de dolari s-au dus catre Universitatea Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocati actiunilor pentru promovarea drepturilor omului si a schimbarilor sociale.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Feeney, mai arata digi24.ro, care citeaza revista Fobres, a mai donat peste 700 de milioane de dolari pentru Sanatate, 270 de milioane de dolari pentru imbunatatirea asistentei medicale publice din Vietnam si a facut o donatie de 176 de milioane de dolari unui institut de cercetare, in cadrul Universitatii California din San Francisco. Acesta a mai donat si 350 de milioane de dolari pentru construirea unui centru tehnologic pe insula Roosevelt din New York.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 08:48
 Autor:Paul Nedelcu

 Articol citit de 4484 ori

Citeste si: