Metode inedite prin care oamenii au facut economii substantiale

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 17:56
7365 citiri
Metode inedite prin care oamenii au facut economii substantiale
Foto: Pixabay/josemiguel

De la o naveta de peste cinci ore la solutii neconventionale pentru a locui, acestea sunt doar cateva dintre cele mai creative modalitati prin care unii oameni au reusit sa faca economii importante.

Viata in parcarea Google

Cand Pete D'Andrea a obtinut un job la Google, el si sotia sa nu au vrut sa iroseasca banii pe chiriile exorbitante din Silicon Valley si au decis sa locuiasca intr-o mica rulota, in parcarea companiei, fara electricitate sau apa, scrie Business Insider.

Au reusit sa economiseasca 80% din venituri, iar rulota este parcata astazi pe aleea casei lor, pe care au cumparat-o din banii stransi, dupa aproape doi ani.

Pete and Kara Living

La solutii similare au recurs si alti angajati din Bay Area, avand in vedere costurile de trai extrem de ridicate din aceasta zona. Astfel, un tanar de 23 de ani traieste intr-un camion cu o suprafata mai mica de 12 metri patrati, in parcarea Google. Brandon, care lucreaza ca inginer software la gigantul american, plateste lunar o asigurare de 121 de dolari pentru camion si reuseste sa economiseasca 90% din salariu.

Brandon

A folosit banii economisiti pentru a-si achita imprumutul pentru studii si pentru investitii. De asemenea, pune bani deoparte pentru visul sau de a calatori in jurul lumii in cativa ani.

Casa chilipir

Pentru ca nu le-a suras ideea unui credit ipotecar, Justin Craig, 35 de ani, si Alia Polsgrove, 33 de ani, au decis sa isi cumpere o casa mai veche, dar ieftina, pe care sa o renoveze chiar ei. Au gasit in Detroit o casa de peste 100 de ani, pe care au cumparat-o cu 13.000 de dolari.

Cei doi economisesc aproximativ 66.000 de dolari si se asteapta ca cheltuielile totale sa se ridice la 120.000 de dolari.

Instagram/shrewlia

In cativa ani, ar putea avea o marja de profit frumoasa, intrucat casele din zona in care locuiesc sunt evaluate la aproximativ 215.000 de dolari, iar expertii estimeaza ca vor ajunge la 300.000 de dolari in trei ani.

Biroul dormitor

In urma cu cativa ani, un barbat din Los Angeles si-a inchiriat apartamentul si s-a mutat in biroul sau, pe care l-a folosit ca dormitor timp de 500 de zile. Barbatul, care foloseste pseudonimul Terry K., a reusit astfel sa economiseasca mai mult de 20.000 de dolari. In prezent locuieste intr-o casuta atasata de camionul sau.

Locuinta in miniatura

In loc sa plateasca aproximativ 1.135 de dolari pe luna pentru o camera de camin, Joel Weber, student la design la Universitatea Texas din Austin, a decis sa isi construiasca singur o locuinta. A lucrat un an la o casuta de aproximativ 14 metri patrati, in curtea unui prieten, iar investitia a fost mai mica de 15.000 de dolari.

Facebook/Joel Weber

In aceasta suma au intrat totusi toate economiile sale si fondurile de urgenta, dar in prezent nu plateste chirie si intentioneaza sa termine facultatea fara nicio datorie.

Casa de pe apa

Pentru a nu plati o chirie piperata pentru un apartament in Bay Area, o femeie din San Francisco traieste pe o barca de mai putin de 13 metri patrati.

Sarah Carter, in varsta de 23 de ani, plateste facturi pentru electricitate si apa, precum si o mica taxa lunara de acostare care include si accesul la internet.

Instagram/sarahdena

Intretinerea o costa aproximativ 350 de dolari pe luna, in conditiile in care chiria medie pentru un apartament cu o camera in San Francisco este de 3.500 de dolari pe luna.

Naveta de la Barcelona la Londra

Chiriile din Londra sunt atat de ridicate incat Sam Cookney a decis sa se mute in Barcelona, Spania, fara a renunta la jobul sau din capitala britanica. Barbatul de 32 de ani, care lucreaza in domeniul social media, face naveta cu avionul o distanta de aproape 1.150 kilometri pentru a ajunge la birou la 09:30 si economiseste mai multi bani decat daca ar locui la Londra.

Drumul dus-intors dureaza cinci ore si jumatate, insa poate sa lucreze de acasa cateva zile pe saptamana.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#idei economisire, #economii chirie , #economii