"Lunea neagra" pentru China afecteaza SUA: Bursa americana, scadere puternica

Luni, 24 August 2015, ora 19:113813 citiri
"Lunea neagra" pentru China afecteaza SUA: Bursa americana, scadere puternica
Foto: Ziare.com

Bursa din Statele Unite ale Americii e afectata de "Lunea neagra" din China, indicele Nasdaq fiind in scadere cu peste 5%, ca urmare a declinului bursei chineze.

Astfel, indicele Industrial Dow Jones a coborat cu 4,9%, SP 500 cu 4,7%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 5,1%, arata portalul MarketWatch, citat de Mediafax.

Sursa citata arata ca Dow Jones a consemnat in primele tranzactii o scadere de peste 6%. Declinul maxim a fost de 5% pentru SP 500 si de 8% pentru Nasdaq.

"Lunea neagra" pentru China afecteaza si Romania: Lovitura primita de Bursa de la Bucuresti

Bursa din Shanghai a inchis luni in declin cu 8,7%, cel mai mult dupa 2007. Aceasta valoare a influentat negativ si restul burselor si pietelor valutare asiatice, pe fondul temerilor investitorilor legate de impactul incetinirii cresterii celei de-a doua mari economii a lumii.

Declinul pietelor asiatice de capital a venit in urma scaderilor accentuate consemnate vineri de actiunile din America si Europa.

Autoritatile chineze au decis in urma cu doua saptamani sa devalorizeze yuanul, luand prin surprindere pietele. Decizia a fost luata pentru a creste competivitatea exporturilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News