"Lunea neagra" pentru China afecteaza si Romania: Lovitura primita de Bursa de la Bucuresti

Luni, 24 August 2015, ora 16:514885 citiri
"Lunea neagra" pentru China afecteaza si Romania: Lovitura primita de Bursa de la Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Scaderea bursei de la Bucuresti s-a accelerat luni in a doua parte a zilei pana la 8%, urmand pietele externe din Europa, iar site-ul BVB nu poate fi accesat, problemele fiind determinate de traficul foarte ridicat.

Scaderea de pe pietele mari din Europa s-a accentuat spre mijlocul zilei, intrucat contractele futures pentru indicii bursei din SUA au indicat un declin puternic al acestora in deschiderea sedintei de tranzactionare.

Indicele BET Plus a coborat cu 7,9%, iar BET cu 8%. Indicele BET include cele mai lichide zece actiuni, iar BET Plus cele mai lichide 34 de titluri din piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine.

"Lunea neagra" a burselor asiatice: Dezastru in toata lumea, inclusiv leul are de suferit

Lichiditatea a ajuns la 82 de milioane de lei pana la ora 15:00, peste nivelul de 50,8 milioane de lei, cat s-a inregistrat in medie pe parcursul unei sedinte intregi in acest an.

Dintre marile companii cotate pe BVB, Fondul Proprietatea (FP) se afla in declin cu aproape 10%, OMV Petrom (SNP) cu aproape 9%, Banca Transilvania (TLV) cu 8,7%, iar Electrica (EL) cu peste 5%.

Pe marile burse din Europa declinul s-a accelerat in contextul in care contractele futures pe principalii indici ai bursei din SUA indicau scaderi de 3,3% pentru Dow Jones, 2,9% pentru SP 500 si 4,6% pentru Nasdaq.

Astfel, in Europa, bursa de la Londra a coborat cu 4,3%, cea din Franta cu 4,9%, iar cea de la Frankfurt cu 4,6%. In Europa Centrala, bursa de la Varsovia se afla in declin cu 4,8%, iar cea de la Budapesta cu 5,1%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News