Leul, tinta atacurilor speculative in 2013?

Marti, 03 Mai 2011, ora 20:57
1996 citiri
Leul, tinta atacurilor speculative in 2013?

Romania ar putea sa se astepte la mai multe atacuri speculative asupra leului in momentul in care cursul de schimb va fi intr-o banda, mai precis in momentul in care vom intra in mecanismul cursului de schimb valutar, sustine Nicolaie Chidesciuc, economist sef ING.

"Momentan, neavand un curs de schimb fixat, speculatorii nu au ce sa atace", a declarat Chidesciuc, care spune ca in teoria economica atacurile speculative se declanseaza in cazul unor monede care fac parte dintr-un regim de curs de schimb fix sau o banda.

"In cazul Romaniei, nu exista nici curs de schimb fix, nici o banda definite de Banca Centrala. Exista doar un nivel implicit care nu ar fi fost dorit de Banca Centrala. Sintagma de atac speculativ nu este tocmai corecta", a subliniat Chidesciuc.

Precizarea vine in contextul in care directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca au existat "atacuri serioase" asupra monedei nationale.

Citeste mai multe despre Leul, tinta atacurilor speculative in 2013? pe Business24.ro.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#atacuri speculatove moneda nationala, #atacuri speculative Romania, #atacuri euro 2013 , #curs valutar