Lebede negre la orizont: Leul, in corzi din cauza motiunii si a tensiunilor din Grecia

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 11:38
5158 citiri
Lebede negre la orizont: Leul, in corzi din cauza motiunii si a tensiunilor din Grecia
Foto: Arhiva Ziare.com

Leul este foarte sensibil la eventualele rezultate neasteptate privind motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Victor Ponta, care e supusa vineri la vot, dar si in ceea ce priveste situatia tensionata din Grecia.

"Ne asteptam ca motiunea de cenzura de astazi impotriva guvernul roman sa esueze si ca Grecia sa ajunga, in cele din urma, la un acord cu FMI/CE, dar orice rezultate neasteptate ar pune leul sub presiuni semnificative de depreciere", se arata in analiza ING Bank remisa, vineri, Ziare.com.

Motiunea de cenzura, la vot in Parlament LIVE

Moneda romaneasca a avut o sedinta destul de linistita, joi, pe care a incheiat-o aproape de 4,4640/EUR.

Curs valutar: Euro bate pasul pe loc, dolarul face un salt inainte

Pe de alta parte, leul nu a parut sa reactioneze la stirile potrivit carora FMI si-a retras echipa de negociere cu Grecia de la Bruxelles, in timp ce oficialii UE au sugerat ca riscul unei concluzii negative se mareste pe zi ce trece.

Inceputul sfarsitului? Echipa FMI se retrage de la negocierile cu Grecia (Video)

Seful bancii centrale a Germaniei: Pericolul ca situatia Greciei sa explodeze creste pe zi ce trece

Cum dezbaterile pe tema motiuni de cenzura au inceput deja in Parlament, rezultatul votului ar urma sa fie dat in jurul pranzului.

"Daca va fi favorabil Guvernului, atunci ar putea duce la o detensionare a presiunilor pe leu si o revenire spre 4,45/EUR, insa aceasta miscare s-ar putea dovedi de scurta durata in lipsa unor stiri pozitive privind Grecia", au incheiat specialistii ING Bank.

Calculele motiunii

Motiunea de cenzura depusa de PNL pe subiectul votului prin corespondenta este dezbatuta si votata vineri, incepand cu ora 10:00, in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului.

Guvernul Ponta, la mana Parlamentului: Vot pe motiunea de cenzura

Este al patrulea Guvern Ponta si a treia motiune de cenzura depusa de Opozitie, dupa 2012.

Pentru ca motiunea sa fie adoptata si Guvernul Ponta sa pice este nevoie de cel putin 278 de voturi. In ciuda negocierilor purtate individual de liderii PNL cu senatori si deputati de la putere (PSD, UNPR, PC, PLR), doar cativa au spus ca vor sustine demersul Opozitiei.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#leu motiune Guvern Ponta, #leu motiune Ponta, #leu tensiuni Grecia , #leu