Bursa de la New York, cea mai mare crestere intr-o zi din ultimii 87 de ani

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 09:406174 citiri
Bursa de la New York, cea mai mare crestere intr-o zi din ultimii 87 de ani
Foto: Arhiva Pixabay

Indicele Dow Jones Industrial Averadge a crescut, marti, cu 11,37%, inregistrand cea mai buna evolutie zilnica, calculata in procente, din ultimii 87 de ani, investitorii anticipand ca membrii Congresului vor adopta in curand un proiect de salvare a economiei de daunele provocate de epidemia de coronavirus.

Este o revenire istorica a indicelui, dupa o scadere istorica, relateaza CNBC.

Indicele SP 500 a urcat cu 9,4%, consemnand cea mai buna evolutie zilnica dupa octombrie 2008. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 8,1%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic de dupa 13 martie. Indicii Dow si SP 500 si-au revenit de la cele mai scazute niveluri atinse de la sfarsitul anului 2016.

Ziua de marti a fost a cincea cea mai buna sedinta de tranzactionare pentru indicele Dow Jones din istorie.

Investitorii se asteptau ca pachetul de stimulare sa fie adoptat marti de Congres, parlamentarii facand declaratii ca sunt aproape de un acord, dar ulterior au aparut informatii ca discutiile s-ar putea prelungi si pe parcursul zilei de miercuri.

Actiunile Chevron au crescut cu peste 22%, contribuind la avansul indicelui Dow, dupa ce directorul general al grupului a spus ca gigantul din sectorul energetic nu va reduce dividendele.

Titlurile American Express si Boeing au crescut la randul lor cu peste 20%. Sectorul energetic a consemnat cele mai bune performante in cadrul indicelui SP 500, cu un avans de 16,3%, in timp ce sectorul industriei si cel financiar au urcat fiecare cu peste 12%.

Bursele sunt sustinute de masurile de stimulare ale Rezervei Federale, dar stirile legate de cauza scaderilor istorice care au avut loc in ultimele zile au continuat, marti, sa fie negative.

Peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate la nivel mondial, dintre care peste 50.000 in Statele Unite, potrivit Johns Hopkins University. Pana in prezent, in SUA au fost confirmate peste 600 de decese provocate de coronavirus.

New York City a raportat, marti, aproape 15.000 de cazuri de coronavirus si 131 de decese.

Comentarii