Inca o banca a majorat avansul pentru creditele imobiliare, din cauza Legii darii in plata

Luni, 16 Mai 2016, ora 19:08
4404 citiri
Inca o banca a majorat avansul pentru creditele imobiliare, din cauza Legii darii in plata
Foto: Facebook/Banca Comerciala Carpatica

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a majorat avansul pentru creditele imobiliare in lei la 28%, noile conditii fiind valabile de vineri, 13 mai, odata cu intrarea in vigoare a legii privind darea in plata. Este a 13-a institutie de credit care inaspreste conditiile de finantare.

Legea darii in plata: Cel putin 7 banci au marit avansul pentru creditele ipotecare

"Decizia bancii apare ca o necesitate a mentinerii conditiilor de prudentialitate si competitivitate ca efect al impactului pe care legislatia o poate avea asupra portofoliului de clienti, dar si ca o necesitate a adaptarii ofertei imprumuturilor noului cadru legislativ prin adecvarea politicilor de creditare", se arata intr-un comunicat al Carpatica, citat de News.ro.

Pana la acest moment, 12 banci au inasprit deja conditiile de creditare pe fondul aparitiei darii in plata, majorand in general avansul pentru creditele imobiliare la circa 30%-40%.

Bancile, dezamagite dupa promulgarea legii darii in plata - ce ii reproseaza lui Iohannis

Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost si Intesa Sanpaolo Bank au majorat avansul la creditele ipotecare inainte ca legea darii in plata sa fie votata, iar BRD si Alpha Bank au aplicat masurile la putin timp dupa votarea legii in Camera Deputatilor, pe 13 aprilie.

Totodata, banca de stat CEC Bank a crescut la 30% avansul la creditele imobiliare si marja de dobanda la imprumuturi cu 1 punct procentual in cazul creditelor in lei si cu 2 puncte procentuale la cele in valuta.

Banca Transilvania majoreaza avansul la creditele ipotecare, dupa ce Legea darii in plata a intrat in vigoare

Efectul darii in plata: BCR mareste avansul pentru creditele ipotecare - Cate banci au luat aceasta masura

BCR a majorat avansul la creditele ipotecare de la 15% la 35%, cumulat cu reducerea perioadei de finantare de la maxim 30 de ani la 25 de ani.

De asemenea, ING Bank si UniCredit Bank au marit avansul la 25%, iar Banca Transilvania intre 20% si 35% pentru lei si la minimum 30% pentru euro.

Legea darii in plata a intrat in vigoare vineri, 13 mai.

Majoritatea bancilor au anuntat ca vor contesta in instanta notificarile de dare in plata, respectiv aspectele de neconstitutionalitate ale legii, care vizeaza in principal aplicarea retroactiva si incalcarea dreptului de proprietate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Banca Carpatica majorat credit imobiliar, #Banca Carpatica avans credite imobiliare , #banci