Guvernul da aproape 300 de milioane primariilor din tara

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 16:19
1822 citiri
Guvernul da aproape 300 de milioane primariilor din tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, alocarea de la fondul de rezerva a 266,7 milioane de lei pentru ca mai multe localitati din 39 de judete sa-si poata plati arieratele, potrivit unui comunicat al Executivului.

"Guvernul sprijina administratiile locale din aproape toate judetele si din municipiul Bucuresti sa isi plateasca datoriile mai mari de 90 de zile (arieratele) si obligatiile ce decurg din unele sentinte judecatoresti, sau sa acopere unele cheltuieli curente si specifice sezonului rece. (...)

Suma de 266,7 milioane de lei este destinata platii arieratelor. Potrivit evidentei Ministerului Finantelor Publice, situatia platilor restante mai mari de 90 de zile inregistrate la nivelul bugetului general al unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale la data de 30 noiembrie 2015, in 39 de judete si la nivelul municipiului Bucuresti, este de 266,7 milioane de lei.

Avand in vedere ca aceste administratii locale nu au fondurile necesare pentru plata arieratelor, iar aceasta situatie ar putea duce la blocarea activitatii, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, le vor fi alocate sumele necesare pentru stingerea acestor datorii, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale", se arata in comunicat.

Alte 21,1 milioane de lei vor merge catre 17 comunitati care au fost obligate sa plateasca sentinte stabilite prin hotarari judecatoresti.

Totodata, suma de 3,3 milioane de lei a fost alocata municipiului Motru din judetul Gorj, pentru asigurarea functionarii serviciului public de producere si furnizare a energiei termice in sezonul rece.

Executivul a mai alocat 3,275 milioane de lei catre patru comune, pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital, iar 2,256 de milioane de lei au fost alocate pentru finantarea activitatii pe doua luni a 18 camine pentru persoane varstnice, aflate sub autoritatea unor consilii judetene.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Guvern bani plata arierate, #Guvern arierate, #Guvern bani arierate , #plata