Florin Citu avertizeaza: Cine lucreaza cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii risca sa piarda tot!

Sambata, 17 Noiembrie 2018, ora 12:44
7900 citiri
Florin Citu avertizeaza: Cine lucreaza cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii risca sa piarda tot!
Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax/Hepta.ro

Senatorul PNL, Florin Citu, a avertizat, sambata, ca cei care lucreaza cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii ca risca sa piarda tot, fiindca FDSI ar putea fi desfiintat pentru ca e neconstitutional.

"OUG care reglementeaza fondurile suverane de investitii este neconsitutional. Fara dubii. Nu are sens sa mai discutam despre asta acum. PSD+ALDE vor ignora acest lucru si vor merge mai departe. Sunt disperati. Ministrul finantelor publice va numi, asa cum ii permite legea, pentru 18 luni conducerea FSDI si vor incepe jaful", a scris, sambata, Florin Citu, pe Facebook.

Senatorul PNL a prezentat ce urmeaza sa se intample din punct de vedere legislativ cu privire la OUG dat pe FDSI.

"Proiectul de lege pentru aprobarea OUG va ajunge intai la Senat unde PSD+ALDE+UDMR vor vota pentru. Chiar daca STIU foarte bine ca acest OUG este neconstitutional. Dupa aceea proiectul de lege pentru aprobarea acestui OUG va ajunge la Camera Deputatilor unde PSD+ALDE+UDMR il vor INGROPA.

Va ramane la CD mult si bine asa cum a ramas si in cazul OUG care supraimpoziteaza contractele de munca part-time. Pentru a nu putea fi atacate la CCR. FSDI va continua sa functioneze atat timp ca Dragnea si gasca lui de hoti vor avea majoritatea in Parlament", a spus liberalul.

Florin Citu ii avertizeaza "prieteneste" pe toti cei care vor sa incheie contracte cu FSDI.

"Imaginati-va, de exemplu, ca FSDI reuseste sa pacaleasca cativa investitori sa cumpere obligatiuni emise de aceasta instituie. Peste cateva luni FSDI se desfiinteaza pentru ca este neconstitutionala. Desi, nu cred ca exista vreo agentie de rating care sa ofere rating unei institutii cu un risc mare de a fi desfiintata. Iar investitorii nu cumpara obligatiuni daca nu exista rating. Totusi, eu vreau sa va avertizez ca riscati sa pierdeti tot daca intrati in relatii contractuale cu FSDI", a spus Citu.

Senatorul PNL a reamintit ca liberalii vor ataca la CCR OUG-ul care a stat la baza infiintarii FSDI imediat dupa preluarea guvernarii.

"Si cu siguranta CCR va declara infiintarea FSDI neconsitutionala ceea insemna ca o sa fie desfiintat si toti cei care au contracte cu FSDI vor pierde tot. (...) Este mult mai simplu ca toti cei care vor sa lucreze cu FSDI sa astepte mai intai decizia CCR", a conchis liberalul.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, la finalul sedintei de joi a Guvernului, ca Executivul a aprobat o ordonanta de urgenta care traseaza cadrul legislativ general pentru infiintarea mai multor fonduri suverane de investitii.

Scopul ordonanta de urgenta creeaza cadrul general privind conditiile pe care o societate reglementata de Legea societatiilor nr. 31/1990 trebuie sa le indeplineasca pentru a fi considerata Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii.

Intrebat daca a reintrodus in forma actului normativ adoptat, joi, de Guvern obligativitatea de a respecta ordonanta de urgenta nr. 9 privind managementul corporativ, Teodorovici a raspuns: "Da, asa este este introdusa aceasta obligativitate, dar pentru discutia care companii vor fi parte a acestui fond va fi una ulterioara care va fi stabilita prin hotarare de Guvern care vor fi aceste companii".

Vineri, fostul premier PSD Victor Ponta a publicat un document prin care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, informeaza Guvernul ca ordonanta de urgenta pentru constituirea Fondului Suveran este neconstitutionala.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Findul Suveran Investitii neconstitutional , #fonduri investitii
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
"Marele economist" a mai scos o perla!
Poza copilul
copilul
rank 1
@stillperplex ! baiatu,fara 100E nici nu pornesc laptopul !