Entertainment cu cântec. Cum îți recuperezi banii pe bilet în urma unui concert anulat sau amânat

Joi, 15 Iulie 2021, ora 10:25
4618 citiri
Entertainment cu cântec. Cum îți recuperezi banii pe bilet în urma unui concert anulat sau amânat
FOTO Unsplash.com

Organizatorii de evenimente, aspru afectați de efectele pandemiei de coronavirus, sunt printre cei mai vitregiți operatori economici în ceea ce privește ajutorul oferit de stat și ciuca bătăilor când vine vorba despre returnarea banilor pe biletele achiziționate de spectatori, pentru concertele care au fost amante sau anulate.

Cu toate acestea, organizatorii evenimentelor sunt sigurii care au puterea sa decidă cu privire la returnarea banilor pe biletele achiziţionate şi condiţiile în care această operaţiune de returnare se desfăşoară. În situaţia în care clientul nu este de acord cu decizia organizatorului, acesta trebuie sa se adreseze direct organizatorului respectiv, menţionat pe bilet.

Fară îndoială, în contextul măsurilor luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infectării cu SARS CoV-2, o mare parte din evenimentele care urmau să aibă loc au fost anulate sau reprogramate sau au fost găsite variante mai restranse pentru desfășurarea lor, cum vedem că s-a întâmplat cu festivalurile importante ale verii, în urma relaxării de la 1 iunie. Pe aceasta cale, organizatorii de evenimente sunt în continuare obligaţi să se supună restricţiilor dispuse, în principal prin hotărârile emise de catre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de alte autorităţi cu atribuţii în domeniu.

Motiv pentru care înainte de a-ți cumpăra un bilet pentru un eveniment sau daca te regăsești printre cei care au avut un bilet achiziționat pentru un festival/concert anulat sau amânat e bine să știi că:

  • biletul de acces achiziţionat vă putea fi folosit pentru noua dată, cumpărătorul beneficiind de toate drepturile conferite de biletul de acces la data reprogramării evenimentului. Termenul de aducere la cunoştinţa publicului a datei reprogramării evenimentului este de maximum 6 luni de la data încetării perioadei de suspendare a dreptului de organizare a evenimentelor;
  • în cazul anulării evenimentului sau în cazul imposibilităţii folosirii biletului de acces la data reprogramării evenimentului, participantul vă primi din partea organizatorului un voucher pentru întreaga sumă plătită organizatorului, voucher ce vă fi folosit pentru achiziţionarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator, inclusiv pentru accesul la alte evenimente organizate de același organizator, conform unui regulament comunicat de organizator.
  • în cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziţionarea de produse sau servicii până la epuizarea termenului prevăzut la punctul 1, de mai sus, organizatorul vă rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului, în termen de 90 de zile, calculat din ultima zi a termenului de reprogramare
  • organizatorul are obligativitatea de a oferi un termen de cel puţîn 30 zile cumpărătorului de bilete pentru a opta între păstrarea valabilităţii biletului pentru evenimentul reprogramat sau transformarea lui în voucher. După expirarea celor 30 de zile biletul devine automat valabil pentru ediţia reprogramată a evenimentului.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#festival, #concert, #organizatori evenimente, #voucher, #bilete, #refund, #entertainment, #rambursare , #rambursare