Femeile folosesc mai mult cardul decat barbatii

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 13:10
2096 citiri
Femeile folosesc mai mult cardul decat barbatii

In Romania, femeile au o mai mare deschidere la utilizarea cardului ca modalitate de plata, in timp ce barbatii prefera cash-ul, conform studiului "Experienta de cumparare in era consumatorilor digitali".

Acesta a fost structurat pe etapele pasilor de cumparare a 5 tipuri de produse si 4 tipuri de servicii din care au fost extrase datele relevante pentru modalitatea de plata si experienta post-cumparare, potrivit comunicatului remis Ziare.com de EY Romania.

"Chiar daca perceptia majoritara despre comportamentul de consum global al romanilor este corelata cu nivelul veniturilor, se poate sonda mai departe pentru identificarea caracteristicilor specifice la cumparare si in functie de modalitatea de plata.

Daca femeile sunt mai deschise la modalitate de plata cu cardul atat pentru produse cat si pentru servicii, barbatii prefera mai degraba cash-ul. Pe de alta parte, cu toate ca in Romania plata cu cardul inregistreaza valori scazute comparativ cu zona euro, valorile arata o tendinta de crestere a felului in care sunt operate platile cu cardul", potrivit sursei citate.

Romanii cumpara pe Internet, dar nu folosesc cardul

In ce priveste achizitionarea serviciilor, 79% dintre femei prefera sa cumpere din magazin, 7% online si 14% folosesc ambele modalitati, in timp ce barbatii prefera ca modalitate de cumparare 70% in magazin, 8% online si 22% ambele.

Cumpararea produselor este preferata de femei in varianta 68% in magazin, 6% online si 22% ambele, in timp ce barbatii opteaza pentru modalitatea de cumparare in magazin 63%, online 7% si ambele 30%.

Atat femeile (85%), cat si barbatii (82%) prefera sa faca imprumuturi bancare in sucursala.

Femeile prefera sa cumpere produse alimentare (87%) in magazin si asigurari (81%) in agentie, in timp ce barbatii prefera si ei sa cumpere serviciile medicale (77%) si automobile (76%) de la sursa.

Desi mici ca pondere, valorile inregistrate la cumpararea in mediul online pentru principalele categorii de produse/servicii sunt: telefonia mobila/servicii internet -13% femei si 20% barbati, electronice si electrocasnice - 7% femei si 10% barbati.

Modalitati de plata

  • Cash
  • In functie de categoria produselor, femeile prefera ca modalitate de plata cash-ul pentru: produse alimentare (69%), imbracaminte (68%) si electronice si electrocasnice (52%). In functie de categoria serviciilor, femeile platesc cash pentru: serviciile medicale (73%), telefonia mobila/serviciile de internet (57%) si politele de asigurare (55%).

    In cazul barbatilor, pentru categoria produselor analizate, in topul preferintelor pentru plata cash sunt: produsele alimentare (69%), imbracaminte (67%) si electronice si electrocasnice (64%). In functie de categoria serviciilor, barbatii platesc cash pentru: servicii medicale (79%), telefonie mobila/servicii de internet (75%) si asigurari (63%).

  • Card
  • In functie de categoria produselor, femeile prefera ca modalitate de plata cardul pentru: electronice si electrocasnice (39%), automobile (30%) si imbracaminte. In functie de categoria serviciilor, femeile platesc cu cardul pentru: imprumuturile bancare (35%), asigurari (33%) si servicii medicale (22%).

    In cazul barbatilor, pentru categoria produselor analizate, in topul preferintelor pentru plata cu cardul sunt: electronicele si electrocasnicele (30%), imbracaminte (29%) si produse alimentare (26%). In functie de categoria serviciilor, barbatii platesc cel mai mult cu cardul pentru: imprumuturi bancare (33%), asigurari (25%) si telefonie mobila/servicii internet (21%).

    C.P.

    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
    #femei cumparaturi card, #barbati cumparaturi card, #romani cumparaturi online, #cumparaturi Internet Romania , #card
    Comentarii
    Poza alex-7
    alex-7
    rank 5
    Da, iar in USA femeile folosesc numai cardul ...barbatilor !