Euroins si City Insurance, amendate de ASF pentru plata cu intarziere a despagubirilor aferente politelor RCA

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 16:59
4087 citiri
Euroins si City Insurance, amendate de ASF pentru plata cu intarziere a despagubirilor aferente politelor RCA
Foto: Pixabay (Arhiva)

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a amendat Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance cu 500.000 lei si Euroins Romania Asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza platii cu intarziere a despagubirilor aferente dosarelor de dauna RCA.

"In cadrul sedintei Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) din data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurari - Reasigurari (SAR) a prezentat rezultatele activitatii de control permanent realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance si la societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare.

In urma actiunilor de control principala deficienta identificata, in cazul ambelor societati, a fost plata cu intarziere a despagubirilor aferente dosarelor de dauna RCA", a informat ASF.

In cazul City Insurance s-a mai constatat ca societatea nu a formulat in scris oferte de depagubire justificata in termenul prevazut de lege si nu a intocmit procese suplimentare de constatare in termenul prevazut de legislatia in vigoare.

In ceea ce priveste societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, ca nu a formulat in scris notificari cu privire la motivele pentru care nu a aprobat in totalitate/partial pretentiile de despagubire in termenul prevazut de lege si nu a comunicat valoarea maxima de despagubire in termenul prevazut de legislatia in vigoare.

"Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul ASF a decis urmatoarele: Sanctionarea Societatii de Asigurare - Reasigurare City Insurance, conform prevederilor legale, cu amenda in valoare de 500.000 lei; Sanctionarea societatii Euroins Romania Asigurare Reasigurare, conform prevederilor legale, cu amenda in valoare de 450.000 lei", arata ASF.

Totodata, in urma analizei cu privire la actiunile de supraveghere a pietei asigurarilor si in concordanta cu procesul de reorganizare si eficientizare din cadrul ASF, Consiliul Autoritatii va lua in perioada urmatoare o serie de masuri organizatorice si administrative ce vor fi facute publice la momentul punerii in aplicare a acestora, precizeaza autoritatea.

RCA-ul cu decontare directa va duce la o crestere a preturilor pentru polite

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#rca politie, #asf amenzi, #amenzi euroins, #amenzi City Insurance , #asigurari