Este utilizarea cardului online periculoasa? Citeste ghidul de siguranta

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 10:00
6181 citiri

Doua dintre cele mai mari inventii de economisire a timpului sunt internetul si cardurile de credit. Atunci cand combinam cele doua in rutina de zi cu zi, cum ar fi servicii bancare, cumparaturi si plata facturilor, confortul este sporit pentru ca putem sa facem asta din fotoliu, de pe tableta sau telefon, in timp ce savuram o cafea.

Cum nimic nu e perfect, ambele au dezavantajele lor. Internetul este plin de mituri si escrocherii. De la oameni care cer ajutor pretinzand mosteniri de milioane de lire, pana la "dovezi" fictive, respectiv sisteme sofisticate de phishing concepute pentru a fura parole si informatii personale.

Un card de credit sau de debit este mult mai comod decat a transporta o gramada de bancnote, dar in acelasi timp este o tinta tentanta.

Internetul este, de asemenea, plin de mituri despre siguranta si securitatea utilizarii cardului tau de credit sau de debit on-ine. Daca vei crede reclamele pop-up si anecdotele "reale" postate pe site-urile de stiri si site-urile retelelor de socializare, utilizarea cardului online va deveni acelasi lucru cu distribuirea informatiilor legate de contul tau catre intreaga lume.

Este usor sa pastrezi informatiile tale financiare in siguranta atunci cand faci cumparaturi sau tranzactii bancare online, mai ales daca urmezi cateva proceduri simple, de baza.

Asigura-te ca site-urile sunt sigure

Cand vizitezi un site securizat, respectiv unul care utilizeaza tehnici de criptare puternica si care este confirmat a fi legitim de catre terti, vei vedea o pictograma a unui lacat, impreuna cu "HTTPS" inainte de URL.

Uita-te la schimbari bruste in pagina ta de servicii bancare

Daca mergi la pagina de start a bancii si observi ca s-a schimbat brusc, aloca-ti cateva minute sa verifici site-ul, pentru a te asigura ca esti pe un site legitim. Daca nu esti convins, suna la banca si intreaba daca a existat o schimbare.

Instaleaza software de securitate

Cele mai multe furturi de date apar ca urmare a unor virusi sau programe Troian care au fost introduse pe computer. Multe banci ofera gratuit software de securitate, cum ar fi Trustee Rapport.

De asemenea, asigura-te ca ai software antivirus actualizat. Cei mai multi experti spun ca software-urile antivirus gratuite cum ar fi AVG si Avast sunt la fel de bune ca si echivalentele lor comerciale mai scumpe. Include un software antimalware si aplicatii de securitate si pe dispozitivele mobile.

Protejeaza dispozitivele

Asigura-te ca ai un firewall instalat pe computer si ca reteaua wireless de acasa este protejata cu parola. Un firewall este un sistem de securitate de retea care monitorizeaza si controleaza traficul de retea de intrare si de iesire pe baza unor reguli de securitate prestabilite.

Fii atent la escrocherii de phishing

Unul dintre cele mai comune modalitati prin care infractorii obtin informatii legate de cardul de credit este pur si simplu solicitarea lor. Bancile si comerciantii online nu iti vor solicita niciodata informatii legate de cartea de credit sau parola prin e-mail. Daca primesti un e-mail care incepe cu "Stimate client" este o inselatorie.

De asemenea, verifica adresa expeditorului pentru orice e-mail care solicita informatii cu caracter personal; in cazul in care pare suspecta nu raspunde. In cazul in care ai dubii ca este legitima, pur si simplu apeleaza banca sau comerciantul si vorbeste cu o persoana.

Nu descarca atasamente de e-mail

Bancile nu trimit, de obicei, formulare sau informatii de cont prin intermediul atasamentelor de e-mail. Cea mai buna varianta este de a sterge pur si simplu e-mail-ul. Inca o data apeleaza banca daca crezi ca formularul poate fi valabil. Cele mai multe banci cer ca formularele sa fie descarcate de pe site-ul lor.

Descarca aplicatii numai din magazinele oficiale

Este minunat sa ai aplicatii! Singurul loc de unde poti obtine o aplicatie legitima este din Apple App Store sau Google Play.

Utilizeaza site-uri legitime

Efectueaza o cautare pe Google sau o verificare de siguranta a antivirusului inainte de a utiliza orice site care pare cat de putin indoielnic.

Desi este adevarat ca frauda legata de cardul de credit se intampla, folosirea cardului online nu este in mod inerent nesigura.

TransferGo, la fel ca si alte site-uri onorabile, foloseste mai multe straturi de securitate la cel mai inalt nivel pentru a proteja informatiile financiare ale clientilor care transfera bani prin intermediul site-ului sau prin aplicatia mobila pe care le pun la dispozitie.

Cand vine vorba de a trimite bani acasa din strainatate sau alte transferuri internationale de bani, transparenta serviciilor si siguranta sunt esentiale, asa ca cel mai bine este sa te documentezi bine online inainte de a face un transfer de bani online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#securitate plati online, #transfer bani securitate , #card