Efectele pozitive ale deprecierii leului

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 13:29
2991 citiri
Efectele pozitive ale deprecierii leului

Leul a atins minimul acestui an, luni, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs oficial pentru euro de 4,3608 lei/unitate. Tendinta de depreciere a monedei nationale ar putea continua pe termen mediu, insa acest lucru are si efecte pozitive.

Principalul beneficiu pe care tara noastra il poate avea de pe urma deprecierii leului este cresterea competivitatii. Canalul de creditare este compromis, iar singura modalitate prin care Romania poate deveni o piata atractiva pentru investitorii este prin curs, scrie Curierul National.

Ieftinirea per ansamblu a societatii romanesti prin slabirea leului poate incuraja exporturile, dar si sa aduca noi antreprenori care sa fie incurajati de costul in scadere al desfasurarii unei afaceri.

In plus, in afara de consumul extern, deprecierea monedei nationale poate duce si la cresterea consumului intern, aceasta fiind o modalitate de a acoperi lipsa productivitatii.

Insa o depreciere a leului inseamna si o scadere in ansamblu a veniturilor populatiei. Primii afectati vor fi cei care au credite in euro, insa si consumul va avea de suferit, iar romanii vor cumpara alimente de o mai proasta calitate.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#depreciere leu, #curs leu euro, #curs leu , #leu
Comentarii
Poza ORD1
ORD1
rank 5
Analiza facuta de ,,economistii,, Ziare.com !