Dupa discursul lui Trump, dolarul creste spectaculos

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 21:24
8883 citiri
Dupa discursul lui Trump, dolarul creste spectaculos
Foto: Arhiva Ziare.com

Dolarul a inregistrat miercuri cea mai mare crestere de dupa votul pro-Brexit al britanicilor din luna iunie, fata de un cos de valute si a recuperat si pierderile de dupa victoria lui Donald Trump de la alegerile din SUA.

Cresterea a urmat dupa discursul conciliant al lui Donald Trump, prin care republicanul si-a adjudecat victoria in alegeri.

Redresarea a avut loc ca urmare a inversarii tendintei de crestere a titlurilor Trezoreriei americane pe termen de 10 ani, transmite Bloomberg.

In plus, probabilitatea ca Rezerva Federala sa majoreze dobanzile in decembrie a crescut la 74%, de la un nivel de sub 50% atins in momentul in care rezultatele alegerilor au indicat ca Trump a infrant-o pe Hillary Clinton.

Un indice al dolarului calculat de Bloomberg a urcat cu 1,1%, cel mai mult dupa 24 iunie, cand a atins cel mai ridicat nivel din martie.

Dolarul a avansat cu 0,8%, la 1,0938 unitati pentru un euro, dupa ce in timpul tranzactiilor a coborat cu peste 2%.

Citeste si Pietele financiare isi revin din socul produs de victoria lui Donald Trump

Actiunile europene au inchis in crestere, revenind puternic dupa declinul provocat de victoria lui Trump in alegeri

Si actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de miercuri in crestere, dupa ce si-au revenit puternic din declinul provocat initial de victoria surprinzatoare a lui Donald Trump, transmite Reuters.

Revenirea pietei a fost sustinuta de avansul titlurilor farmaceutice si financiare.

Traderii au motivat ca aceasta crestere a actiunilor a fost determinata de tonul conciliant al discursului lui Trump de asumare a victoriei, iar ulterior investitorii s-au concentrat pe planurile acestuia de crestere a cheltuielilor in infrastructura si reducerea impozitului pe profit, ambele masuri fiind considerate pozitive pentru actiuni.

Zona resurselor naturale a consemnat cea mai mare crestere, de 6,6%, alimentata de titlurile Fresnillo, Antofagasta si Glencore, ca urmare a cotatiei ridicate a aurului.

Actiunile din sectorul sanatatii au avansat cu 4,6%, dupa pierderile din ultima perioada provocate de ingrijorarea ca Clinton ar putea impune reglementari mai stricte si limitari ale cresterii preturilor.

Componenta companiilor din industria apararii si cea aerospatiala a urcat cu 4,4%, in baza asteptarilor ca presedintia Trump va duce la majorarea cheltuielilor pentru aparare in Europa.

Intre actiunile care au avut o tendinta negativa se numara cele ale bancii spaniole BBVA, cu un declin de 6,1%, din cauza deprecierii peso-ului mexican, dar indicele titlurilor bancare a avut o evolutie pozitiva.

Indicele italian FTSE MIB a scazut cu 0,1%, intrucat victoria lui Trump creste probabilitatea respingerii propunerilor de la referendumul constitutional din Italia, care va avea loc in decembrie.

Indicele FTSE 100 al bursei londoneze a crescut cu 1%, DAX 30 al bursei din Frankfurt cu 1,56%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,5%.

La Madrid, indicele IBEX 35 a scazut cu 0,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#dolar crestere piata, #dolari crestere Trump victorir, #Trump presedinte America , #piata
Comentarii