Dow Jones s-a prabusit. Casa Alba sustine ca Trump n-are nicio vina

Marti, 06 Februarie 2018, ora 08:353992 citiri
Dow Jones s-a prabusit. Casa Alba sustine ca Trump n-are nicio vina
Foto: Arhiva Pixabay

Membrii din staff-ul lui Donald Trump s-au mobilizat rapid si si-au pregatit discursurile pentru TV, dupa ce indicele bursier Dow Jones a inregistrat, luni, cea mai mare scadere din vara anului 2011.

Casa Alba il apara pe Trump.

"Preocuparea presedintelui se axeaza pe fundamentele economice pe termen lung, care raman exceptional de puternice, cresterea economica, rata somajului scazuta si salariile mai mari pentru americani", a spus secretarul de presa al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, citata de Politico.

Bursa de la New York s-a prabusit si impactul se resimte in toata lumea. Cum s-a ajuns la cea mai infricosatoare zi de pe Wall Street

"Reducerile fiscale si reformele de reglementare vor spori si mai mult economia Statelor Unite, iar poporul american va continua sa prospere", a mai spus Sanders.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Hogan Gidley, a avut o declaratie similara pentru CNN, subliniind faptul ca staff-ul lui Trump nu e ingrijorat ca presedintele ar avea vreo vina in scaderea indicelui bursier.

"Chiar daca exista o fluctuatie de o zi, totusi se situeaza (indicele - n.red.) intr-un loc bun. Mult mai bun decat in ziua in care a fost investit Trump in functie", a spus Gidley referitor la indicele bursier Dow Jones.

Amintima ca, luni, indicele bursier Dow Jones a avut o scadere de 1.175 de puncte, adica 4,6%, reprezentand cel mai mare declin din august 2011.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News