Dolarul si bursele au crescut la nivel mondial, dupa victoria in alegeri a lui Joe Biden

Joi, 05 Martie 2020, ora 08:49
7407 citiri
Dolarul si bursele au crescut la nivel mondial, dupa victoria in alegeri a lui Joe Biden
Foto: Arhiva Pixabay

Dolarul si bursele au crescut, miercuri, la nivel mondial, investitorii salutand rezultatele bune obtinute de Joe Biden in alegerile primare democrate pentru desemnarea candidatului la prezidentiale, chiar daca epidemia de coronavirus care incetineste activitatile economice provoaca tensiuni pe piete.

Fostul vicepresedinte american Joe Biden, despre care se crede ca este mai putin probabil sa mareasca taxele si sa impuna reglementari, comparativ cu rivalul sau Bernie Sanders, a obtinut victorii in sud, centru si in New England, in cea mai importanta zi de votare in campania de nominalizare a democratilor.

Acest fapt a facut ca indicii bursieri americani sa isi revina dupa scaderile de marti, cand investitorii au considerat ca reducerea dobanzii cheie cu 0,5 puncte procentuale, de catre Rezerva Federala (Fed) americana, este un raspuns inadecvat la epidemia care a ucis peste 3.000 de oameni la nivel mondial si pune in pericol cresterea economiei mondiale.

Indicele S&P 500 a crescut doar pentru a doua oara in ultimele zece zile, cu 3,9%, recuperand pierderile din sedinta precedenta, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 4,3%, iar Nasdaq Composite cu 3,4%.

In Europa, indicele pan-european Stoxx 600 a inchis in urcare cu 1,3%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,45%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,19%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,3%.

Succesul lui Biden in alegerile primare, care l-a readus pe pozitia de favorit, a dat investitorilor un sentiment de usurare.

"Vazandu-l pe Biden devenind favorit creeaza conditiile pentru o cursa electorala in toamna intre doua persoane care nu sunt anti-afaceri", a declarat un trader.

Vezi si:

Indicele global MSCI a urcat cu 1,95%, iar componenta pietelor emergente cu 0,83%.

Epidemia de coronavirus continua sa afecteze companii si institutii financiare la nivel global. Lufthansa a anuntat ca va consemna la sol 150 de avioane din flota sa totala de 770 de aeronave, iar General Electric a avertizat ca va suporta un impact de 300-500 de milioane de dolari din cauza epidemiei.

Directorul general al fondului privat de investitii Stephen Schwarzman a spus ca "ramane neclar" daca reducerea dobanzilor de catre Rezerva Federala va reduce increderea investitorilor.

Si Banca Canadei a redus dobanda cheie cu 0,5 puncte procentuale, dar alte banci centrale sunt inca in expectativa.

Viitorul guvernator al Bancii Angliei, Andrew Bailey, a spus ca banca centrala trebuie sa astepte pana va avea mai multa claritate privind impactul economic al epidemiei, inainte de a reduce dobanzile.

In Europa, pietele monetare din zona euro considera ca exista o probabilitate de 90% ca Banca Centrala Europeana sa reduca dobanda la depozitele bancilor, in prezent de -0,5%, cu 0,1 puncte la sedinta de saptamana viitoare.

In SUA, datele economice arata ca economia era in stare buna inainte de reducerea dobanzii cheie de catre Fed. Astfel, activitatile din sectorul serviciilor au crescut in februarie la maximul ultimului an, in timp ce raportul ADP privind piata muncii a aratat ca sectorul privat a creat 183.000 de locuri de munca luna trecuta.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#bursa crescut victorie Joe Biden , #bursa