Detinatorii de criptomonede din Romania vor fi protejati prin lege impotriva furturilor. "Sustragerea in sine nu era pedepsita"

Luni, 03 Mai 2021, ora 20:53
Autor: Alina Toma
Detinatorii de criptomonede din Romania vor fi protejati prin lege impotriva furturilor. "Sustragerea in sine nu era pedepsita"Detinatorii de moneda virtuala vor avea drepturi, prin lege FOTO Pixabay

Deputatii iau in aceasta saptamana in discutie legea care va reglementa protectia pentru detinatorii de moneda virtuala (criptomoneda), anunta Catalin Tenita, antreprenor digital si deputat USR PLUS.

Pana acum nu exista o reglementare clara care sa asigure de pilda ca "furtul" de cryptomoneda prin mijloace electronice este pedepsit.

"Sigur, se putea recurge la invocarea altor infractiuni din domeniu cum ar fi accesul ilegal intr-un sistem informatic, insa sustragerea in sine nu era pedepsita", scrie Tenita

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Pe ordinea de zi de miercuri de la Comisia pentru Drepturile Omului avem avizul pentru Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum si pentru dispunerea unor masuri de transpunere a Directivei (UE) 2019/713 a Parlamentului European si a Consiliului din 17 aprilie 2019 privind combaterea fraudelor si a contrafacerii in legatura cu mijloacele de plata fara numerar si de inlocuire a Deciziei-cadru 2001/413/JAI a Consiliului.

"Adica pentru transpunerea in legislatia interna, in Codul Penal, a Directivei Non-cash a UE, cea care reglementeaza domeniul combaterii fraudei si a infractiunilor inrudite cu privire la moneda electronica si virtuala. In teorie, pana la finalul acestei sesiuni (final de iunie), ar trebui ca aceasta lege importanta nu doar pentru posesorii de criptomoneda, dar si pentru combaterea phishingului sa fie votata in plen si sa fie trimisa la Presedintie pentru promulgare", mai scrie Tenita.

 Articol citit de 3756 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  MacGigi
  03.05.2021, 21:41
  Ma faceti sa rad :))))
  O criptomoneda NU poate fi furata.
  Lantul de blockchain NU poate fi modificat, asta este insasi proprietatea cheie a monedelor electronice.
  Lantul de blockchain NU apartine nimanui, apartine TUTUROR, deci este IMPOSIBIL sa-l controlez ca pe o moneda emisa de o banca nationala.
  Criptomonedele NU pot fi controlate sau impozitate decat in cazul in care vinzi cripto unei banci sau privat contra valuta oarecare. Dar daca schimbi cripto 1 pentru cripto 2, nimeni nu poate interveni, controla, impozita :)))) You got it ?!?!?
  liviu_69
  03.05.2021, 21:33
  Observ ca initiatorul nu are habar de data mining si nici de
  software. Colegii acesuia ar trebui sa-l traga de maneca si sa nu-l lase sa dea o nota de legalitate acestei infractiuni.
  RN
  04.05.2021, 07:59
  Observ că nu vezi dincolo de vîrful nasului
  Dacă cineva iți accesează portofelul și-ți ia monedele de acolo, cum se cheamă asta? Iți zic eu - furt.
  Asta e valabil și pentru macgigi care și-a tras poziție rezervată să nu-i dea careva replica...
  liviu_69
  04.05.2021, 08:36
  Este ca si cum ati vorbi de jocuri cinstite
  intr-un cazinou. Sa fim seriosi - cine investeste in asa ceva ? Doar cei ce s-au imbogatit peste noapte sau cei ce ce vor sa castige prin speculatii.
  Este un joc in care castigatorul ia totul.
  @MacGigi are dreptate privind "blockchain"-ul insa tot o ESCROCHERIE ramane iar Dvs. va faceti griji pentru participantii la escrocherie.
  liviu_69
  03.05.2021, 21:19
  Statul protejeaza JOCURILE piramidale ?
  In alte tari, inclusiv in SUA sunt luate masuri impotriva criptomonedelor ... ce reprezinta doar o forma de inselatorie pentru cei ce nu au idee de ceea ce inseamna "economie" si care cred ca prin speculatie ai crestere economica.
  Povestile cu "minatul" sunt ptr. cei ce nu au habar de software si algoritmi.