De ce este important să găsim echilibrul în căutarea bunăstării financiare. Problema filosofică cu banii și fericirea

Vineri, 12 August 2022, ora 08:30
18921 citiri
De ce este important să găsim echilibrul în căutarea bunăstării financiare. Problema filosofică cu banii și fericirea
Nu suma de bani ne face fericiți, ci modul în care banii ne ajută să ne îmbunătățim viața FOTO Pixabay.com

Ştim că cele mai speciale si bune lucruri din viață nu pot fi cumpărate. Cu toate acestea, uneori, în căutarea noastră de a face mai mulți bani uităm să ne bucurăm de viață, să facem acele lucruri care ne împlinesc sufleteşte.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi cum am putea face din căutarea banilor şi bunăstării un proces mai plăcut.

Timpul petrecut cu prietenii și familia, crearea de amintiri de durată și râsul fac parte din crearea unei experiențe pline de bucurie în viață.

Concentrându-ne pe obținerea liniștii sufletești, bucuriei și a celorlalte lucruri de pe lista lucrurilor bune din viață, putem face din căutarea "bogăției financiare" un proces mai uşor de digerat.

Adevărul dur este că unele dintre cele mai mari regrete ale oamenilor în viață sunt legate de munca prea intensă, de a nu avea relații mai bune și de a nu fi mai fericit. Si cel mai important lucru este sa ne a amintim că scopul banilor este să ne ajute să trăim o viață mai bună.

O greșeală comună atunci când urmărim libertatea financiară este să așteptăm ca banii să ne facă fericiți. Credem că odată ce obținem o mărire de salariu vom fi mulțumiți. Sau când facem șase cifre putem călători. Dar așteptarea acestor lucruri ne poate face să ne simțim mai puțin mulțumiți.

Banii care aduc sau nu aduc fericirea

Problema este că atunci când devenim siguri din punct de vedere financiar, ne simțim adesea nemulțumiți. Simțim că ceva lipsește. Acel ceva este fericirea noastră.

Când facem un echilibru între cele mai bune lucruri din viață și căutarea banilor, putem crea viața pe care ne-o dorim, nu o viață pentru care ne-am mulțumit.

Iată câteva lucruri de reținut pentru a ne ajuta la echilibrarea bunăstării financiare.

Hobby-uri și interese în afara orelor de muncă

Trebuie să avem interese și hobby-uri care să ne sustragă gândurile de la muncă. Lucruri pe care le facem pentru pură plăcere, cum ar fi drumețiile, tenisul, gatitul, pictatul, cititul etc. Hobby-urile ne pot elibera de stres și ne pot ajuta să ne întoarcem la muncă simțindu-ne revigorați.

Consumă banii pe lucruri care îţi plac

Când suntem concentrați pe achitarea datoriilor sau dorim să facem o achiziție viitoare mare, este logic să ne punem toți banii pentru nevoi.

Cu toate acestea, este în regulă dacă ne tratăm și pe noi înșine. A cheltui bani pentru a-ți cumpăra flori și pentru a vedea un film o dată pe lună nu va sparge banca.

Dacă ne gândim în continuare că suma de bani ne va face fericiți, vom continua să urmărim sume din ce în ce mai mari. Cu toate acestea, nu suma de bani ne face fericiți, ci modul în care banii ne ajută să ne îmbunătățim viața.

Banii sunt meniți nu numai să ne ajute să trăim, ci să ne ajute să ne bucurăm de cele mai bune lucruri din viață.

De ce este important să economisim bani din timp

A avea un "Fond de urgență" sau un "Plan de rezervă" poate face viața mai ușoară pe termen lung. Când începem să punem puțini bani deoparte lunar, putem construi securitatea financiară în timp și putem avea mai puțin stres în viitor.

Și a avea mai puțin stres este, cu siguranță, unul dintre lucrurile din viață care te vor face să te simți bine cu tine însuți.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#bani, #fericire, #echilibru, #munca, #viata, #suma, #stres, #familia , #Banca