Darius Valcov, invitat la prima sedinta a Comisiei Nationale pentru trecerea Romaniei la euro

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 18:00
4215 citiri
Darius Valcov, invitat la prima sedinta a Comisiei Nationale pentru trecerea Romaniei la euro

Premierul Viorica Dancila a condus, joi, prima sedinta a Comisiei Nationale pentru trecerea la moneda euro, printre cei care erau asteptati fiind si consilierul de stat al premierului, Darius Valcov, condamnat in prima instanta la opt ani de inchisoare.

"Este un moment important care se refera la un proiect de tara, un proiect care trebuie sa reunesca in jurul lui toate fortele si cred ca putem sa ne punem toti semnatura pe al treilea proiect de tara al Romaniei dupa NATO si aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Permiteti-mi sa va prezint ordinea de zi a primei sedinte a Comisiei nationale cu un cuvant de deschidere, rolul si asteptarile de la Comisia nationala, prezentat de primul ministru, mesaj al presedintelui Romaniei, opinii despre rolul Comisiei nationale, membrii conducerii comisiei nationale - Academia Romana si Banca Nationala a Romaniei, diagnoza criteriilor de convergenta pentru adoptarea monedei Euro - Aura Socol, expert independent, dezbateri, propuneri privind activitatea viitoare a comisiei nationale, regulamentul de organizare si functionare al comisiei nationale, diverse, secretariatul Comisiei nationale, stadiul constituirii Comisiei nationale si constituirea grupurilor de lucru tematice", a spus Viorica Dancila la inceputul sedintei.

La sedinta participa, printre altii, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, consilierul prezidential Cosmin Marinescu si reprezentanti ai partidelor politice parlamentare.

La masa din sala de sedinte era pusa o placuta cu numele lui Darius Valcov, consilier de stat al premierului Viorica Dancila. Dalcov nu sosise la sedinta pana la finalizarea oportunitatilor de imagini.

Fostul ministru al Finantelor, in prezent consilier de stat al premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, a fost condamnat, pe 8 februarie, de instanta suprema, la opt ani de inchhisoare. Decizia judecatorilor nu este definitiva.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Darius Valcov sedinta trecere euro, #Romania trecere euro , #euro